JCB откри нов завод за 100 млн. долара в Бразилия

JCB откри нов завод за 100 млн. долара в Бразилия

Премиер - министърът на Великобритания Дейвид Камерън в края на септември официално откри новия завод на JCB в Бразилия. С новата инвестиция от 100 млн USD компанията засилва позициите си на бързо разширяващите се пазари в Латинска Америка.

 

Г-н Камерън, който посети Бразилия начело на търговска мисия, разгледа завода с площ 32 500 кв.м. и 200 служителя в град Сорокаба и се запозна с процесите в производството на багери, верижни и колесни товарачи, телескопични товарачи и валяци, придружаван от председателя на JCB Сър Антъни Бамфърд и управляващия директор на JCB Бразилия Карлос Ернандес.

Премиерът каза: „Разширяването на JCB в Бразилия показва как британските компании могат да се възползват от възможностите за растеж в Бразилия, като същевременно създават нови възможности за фабриките на JCB в Дерби и Уелс. Това е отличен пример на британската инженерна мисъл, която е в основата за лидерската роля на Великобритания в световните иновации и технологии".

В речта си Сър Антъни заяви: „Южна Америка представя огромни възможности за развитие за JCB и нашата инвестиция в нов завод е решаваща за по-нататъшния ни успех на този важен пазар. Във връзка с предстоящите Световна купа по футбол, 2014 и Олимпийски игри през 2016 Бразилия предвижда 20 милиарда паунда инвестиции в инфраструктура и строителни обекти и новата фабрика на JCB ще ни позволи да се възползваме от тези проекти. Решението на JCB да инвестира е голяма подкрепа и доверие в Бразилската икономика и бе продиктувано от отличните дългосрочни възможности за растеж в Латинска Америка. Инвестицията ни ще има положително въздействие и върху английската икономика, защото след като заработи на пълен капацитет бразилската фабрика ще внася компоненти на стойност 100 млн. паунда годишно от Англия, включително двигатели и трансмисии."

 

При пълно натоварване заводът ще произвежда 10 000 машини годишно. Със стойността от 100 млн USD новата фабрика представлява една от най-големите единични инвестиции през 67-годишната история на JCB.

JCB е третият по големина в света производител на строителна техника. Фирмата е семейна, базирана в Стафордшайър, с оборот през 2011 г. 2,75 млрд. паунда и печалба 355 млн паунда.
В компанията работят над 10 000 служители в 22 завода по целия свят, 6 000 от тях в 11 фабрики в Англия.

JCB е водещ износител - над 75% от производството в Англия се изнася в повече от 150 страни.
JCB спонсорира JCB Academy, първият в Англия Университетски Технически колеж за 14-19 годишни ученици, който създава и развива инженери и бизнес-лидери на бъдещето.

 

На снимката: Премиер министърът Дейвид Камерън и Председателят на JCB Сър Антъни Бамфърд на откриването на новата фабрика на JCB Бразилия.