JCB показа премиерно своя нов и най-голям телескопичен товарач – Loadall 550-80

JCB показа премиерно своя нов и най-голям телескопичен товарач – Loadall 550-80

 

Английския производител на селскостопанска техника и механизация JCB, показа за първи път на Агритехника 2011 в Хановер , своя нов телескопичен товарач Loadall 550-80, който е и най-големия, произвеждан досега от компанията.


Пред камерата на Трактор.БГ, Алистър Грей мениджър продажби в JCB, разясни основните предимства на новата машина.

 

„ Тази машина има капацитет на повдигане от 5 тона на височина 8 метра! Това я прави изключително продуктивна машина.", категоричен е г-н Грей и допълва : Задвижва се от 145 к.с. Дизелов двигател тип DieselMax ( Дизел Макс )., който осигурява достатъчно мощност за всякакъв тип операции. Охлаждащата система е лесна за достъп и сервизиране и всички нейни части се почистват бързо и без усилие.

 

Ключова новст при тази машина е системата „Z" за захващане на работните органи, която вече е по-стабилна и силна и позволява рабоота с големи кофи и тежки товари."

 

„В кабината на JCB 550-80 ние имаме достатъчно работно пространство. Всички основни уреди са поставени на познатите досега места. Имаме мултифункционален джойстик за управление, а трансмисията е 4 степенна Power Shift ( пауър шифт ) и давам възможност на товарача да развива до 40 км./ч., което го прави много удобен за превози от една ферма до друга. Товарача има и опция за оборудване с теглич, с който могат да се теглят и ремаркета с товари.


Новия товарач JCB 550-80 Loadall ще бъде официално представен на българския пазар през следващата година от официалния вносител за България - фирма Оптиком.

 

© 2011 Трактор.БГ

текст, снимки и видео : tractor.bg