Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

JCB представи на Агритехника 2011, новата генерация трактори Fastrac 8000

JCB представи на Агритехника 2011, новата генерация трактори Fastrac 8000

новия трактор JCB Fastrac 8310

Британския производител и един от световните лидери в тежката механизация - JCB, представи официално новата генерация трактори JCB Fastrac по време на изложението Агритехника в Хановер.

 

JCB 8310 и JCB 8280 са флагманите на новата серия 8000, която английския производител разработи специално за нуждите на модерното земеделие.


В рамките на Агритехникa, управляващия директор на JCB Agriculture, Ричард Фокс-Марс заяви пред Трактор.БГ, че увеличената производителност при двата нови модела трактори, изобщо не означава повишени производствени разходи, а напротив ! Благодарение на новите двигатели SISU, отговарящи на еко нормите Tier 4 B i, консумацията на гориво при тези бързи трактори е намалена с 10%.


Пред камерата на Трактор.БГ, г-н Алистър Грей, Продуктов менджър в JCB , показа новия Fastrac 8310.

 

„Този трактор е оборудван с 8,4 литров двигател SISU и безстепенна трансмисия V-Tronic, която е с изцяло нов софтуер и гарантира плавната и работа. Освен това тя е оборудвана и с круиз контрол, за максимално удобство на оператора."

 

„В новия трактор JCB 8310 също подобрихме охлаждащата система, с цел по-лесния сервизен достъп, което я прави и изключително лесна за почистване.

 

Този трактор е оборудван и с новата Live Link сателитна GPS система, която е свързана с хидравликата за автоматично управление на трактора, а също така контролира безопасността при движение при висока скорост.


Подобрихме също така и сервизния достъп до друга важна част, където вече на едно място са хидравличния резервоар, измиващата течност, акумулаторите и спирачната течност на трактора."


Кабината в новия JCB 8310 е изключително просторна. Тук вече имаме пасажерска седалка в пълен размер. Всички контролни уреди са интуитивни за управление. С джойстика задаваме работата на трансмисията и движението на трактора напред и назад. От новия тъч-скрийн дисплей могат да се задават всички основни параметри за работата на машината, включително пълно автоматизиран режим на работа както и автопилот при транспортно положение.

 

При работа в полето, оператора може да зададе желаната работна скорост и интелигентната компютърна система ще я поддържа автоматично при оптимална синхронизация работата на двигателя, трансмисията и хидравликата.

 

В допълнение ние имаме и изцяло нова тракшън система, която е с активно окачване на колелата и електронен контрол против буксуване в полето и поднасяне на пътя. Системата е автоматично синхронизирана с оборотите на двигателя, който помага за стабилизирането и нормалната работа на машината.


Максималната скорост, която достигат новите трактори JCB Fastrac е до 70 км./ч. Те са оборудвани и с новата електронна-спирачна система EBS, която замества добре позната досега ABS система. Тракторите са оборудвани и с по-мощен алтернатор, който осигурява едновременна работа на всички работни светлини и електроника.

 

Новата серия трактори JCB Fastrac ще бъдат официално представени в България от официалния вносител на селскостопанска техника JCB - фирма Оптиком ООД.

 

кабина на трактор JCB Fastrac 8000

 

© 2011 - текст , снимки и видео Tractor.BG

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug