JCB представи на Агритехника 2011, новата генерация трактори Fastrac 8000

JCB представи на Агритехника 2011, новата генерация трактори Fastrac 8000

Британския производител и един от световните лидери в тежката механизация - JCB, представи официално новата генерация трактори JCB Fastrac по време на изложението Агритехника в Хановер.

 

JCB 8310 и JCB 8280 са флагманите на новата серия 8000, която английския производител разработи специално за нуждите на модерното земеделие.


В рамките на Агритехникa, управляващия директор на JCB Agriculture, Ричард Фокс-Марс заяви пред Трактор.БГ, че увеличената производителност при двата нови модела трактори, изобщо не означава повишени производствени разходи, а напротив ! Благодарение на новите двигатели SISU, отговарящи на еко нормите Tier 4 B i, консумацията на гориво при тези бързи трактори е намалена с 10%.


Пред камерата на Трактор.БГ, г-н Алистър Грей, Продуктов менджър в JCB , показа новия Fastrac 8310.

 

„Този трактор е оборудван с 8,4 литров двигател SISU и безстепенна трансмисия V-Tronic, която е с изцяло нов софтуер и гарантира плавната и работа. Освен това тя е оборудвана и с круиз контрол, за максимално удобство на оператора."

 

„В новия трактор JCB 8310 също подобрихме охлаждащата система, с цел по-лесния сервизен достъп, което я прави и изключително лесна за почистване.

 

Този трактор е оборудван и с новата Live Link сателитна GPS система, която е свързана с хидравликата за автоматично управление на трактора, а също така контролира безопасността при движение при висока скорост.


Подобрихме също така и сервизния достъп до друга важна част, където вече на едно място са хидравличния резервоар, измиващата течност, акумулаторите и спирачната течност на трактора."


Кабината в новия JCB 8310 е изключително просторна. Тук вече имаме пасажерска седалка в пълен размер. Всички контролни уреди са интуитивни за управление. С джойстика задаваме работата на трансмисията и движението на трактора напред и назад. От новия тъч-скрийн дисплей могат да се задават всички основни параметри за работата на машината, включително пълно автоматизиран режим на работа както и автопилот при транспортно положение.

 

При работа в полето, оператора може да зададе желаната работна скорост и интелигентната компютърна система ще я поддържа автоматично при оптимална синхронизация работата на двигателя, трансмисията и хидравликата.

 

В допълнение ние имаме и изцяло нова тракшън система, която е с активно окачване на колелата и електронен контрол против буксуване в полето и поднасяне на пътя. Системата е автоматично синхронизирана с оборотите на двигателя, който помага за стабилизирането и нормалната работа на машината.


Максималната скорост, която достигат новите трактори JCB Fastrac е до 70 км./ч. Те са оборудвани и с новата електронна-спирачна система EBS, която замества добре позната досега ABS система. Тракторите са оборудвани и с по-мощен алтернатор, който осигурява едновременна работа на всички работни светлини и електроника.

 

Новата серия трактори JCB Fastrac ще бъдат официално представени в България от официалния вносител на селскостопанска техника JCB - фирма Оптиком ООД.

 

кабина на трактор JCB Fastrac 8000

 

© 2011 - текст , снимки и видео Tractor.BG