JCB представи новата серия трактори Fastrac 4000 на презентация край Прага (ВИДЕО)

JCB представи новата серия трактори Fastrac 4000 на презентация край Прага (ВИДЕО)
JCB представи своите нови серии трактори, челни и телескопични товарачи на презентация край Прага. Домакин на събитието бяха дилърите на JCB за Чехия, Lukrom и Pekkas, която също така е и земеделски производител. С презентация бе показано на журналисти от Европа развитието на компанията и насоките за растеж през последните години. 
 
Едуард Роуч, мениджър продажби и маркетинг, представи най-важните моменти от развитието на JCB. От момента на създаването си през 1948г. до сега компанията има над 300 модела машини и 22 фабрики в целия свят. 
 
 
JCB e третият в света по големина производител на строителна и земеделска техника, като земекопните машини и тези за строителството и индустрията имат превес. 15% от общото производство на компанията са машини за земеделието, като този дял нараства през последните години.
 
JCB затвърди водещата си позиция като производител на селскостопанска техника с показаната нова серия трактори JCB Fastrac 4000, която е изключително иновативна във всяко едно направление и това е базирано на над 25 години опит и експертни познания в проектирането, разработката и производството на най-функционалния и удобен трактор в света.
 
 
Новата серията JCB Fastrac 4000 надгражда добре познатите трактори, с по-добра навесна система, ново усъвършенствано окачване подходящо за висока скорост по време на работа и изцяло нова спирачна система с отлични спецификации за безопасност, стабилност и комфорт. 
 
На събитието в Чехия бяха представени три нови модела от серията Fastrac 4000, като всички са оборудвани с 6,6-литров шестцилиндров двигател AGCO Power Tier 4 Final, отговарящ на най-високите еко-изисквания, и SCR технология за нисък разход на гориво.
 
Моделът Fastrac 4160 има мощност 158 к.с. при  2100 об./мин с възможност за до 180 к.с., при достигане на пълният производителен потенциал на двигателя. Fastrac 4190 е с номинална мощност от 189 к.с. и максимална - 210 к.с., а Fastrac 4220 задава нови нива на производителност с 218 к.с. номинална мощност и максимална - 240 к.с.
 
 
Новите модели са оборудвани с безстепенна трансмисия, която осигурява оптимално използване на мощността и въртящия момент на двигателя с плавно ускорение и доставяне на мощност при идеални скорости за всяка ситуация.
 
Fastrac работи бързо на полето благодарение на своето независимо активно  окачване и се придвижва с висока скорост по пътищата – но вече с по-ниски обороти на двигателя. За скорост от 60 км/ч са нужни само 1600 об./мин за максимална икономия на гориво.
 
Пред камерата на Трактор.БГ Гавин Нийт, Продуктов специалист JCB Fastrac представи основните характеристики на новите модели JCB Fastrac 4000.
 
„ Едно от най-големите предимства на новите модели JCB Fastrac e двойно стабилизираното окачване на трактора, което автоматично самонивелира предния и заден мост на машината, като взима всички данни от борд компютъра и преценява най-добрата позиция на окачването спрямо средната скорост, развита от машината, прикачния инвентар, хидравликата и т.н.“
 
 
Изцяло новата серия Fastrac 4000 изпреварва предшественика си с по-мощна, по-усъвършенствана хидравлична система - аксиално-буталната помпа е с дебит 148 л/мин, която доставя толкова масло, колкото е необходимо според натоварването. 
 
Триточковата система на навеса също е подобрена – тя вече разполага с 30% по-голям капацитет за повдигане, равняващ се на 8000 кг, и 20% по-голям капацитет за предния навес, равняващ се на 3500 кг. Това осигурява достатъчно мощност за работа с тежък прикачен инвентар, а в контролната система за задно прикачване са вградени амортисьори, които допълват окачването на осите и осигуряват плавно возене по време на придвижване.
 
Новите модели JCB Fastrac са със задвижване 4х4 и са оборудвани заводски с равни по размер предни и задни гуми (Trelleborg при презентираният модел),с което е постигната изключителна прецизност на движение с висока скорост и оптимално разпределение на тежестта 50:50.
 
„Така оборудван тракторът е изключително производителен и има по-голям товарен капацитет. Постигнали сме иновативен резултат с под 0.5 bar налягане на гумите при влага, с което гарантираме минимално отъпкване на почвата.“
 
 
Всички модели са оборудвани с новата кабина CommandPlus, която осигурява пространство, комфорт и практичност и е с 10% по-просторна в сравнение с кабините на водещи конкуренти, а също така има пасажерска седалката в пълен размер. Операторската седалка се завърта с пълен оборот от 50 градуса надясно и 20 градуса наляво за още по-добра видимост на оператора.
 
„Новата серия Fastrac може да бъде оборудвана опционално с бункер за тор с капацитет 4 тона, който повишава изключително производителността на машините и дава възможност за презареждане на място, без да е необходимо връщане до базата. Това е изключително важно за фермерите от практична гледна точка. На тази позиция над задната платформа могат да се поставят и други машини, като пръскачки например...''
 
,,За по-голям комфорт на водача, инженерите ни са проектирали заден отварящ се прозорец, през които да влиза свеж въздух в кабината.“
 
Опционално новият Fastrac може да се оборудва с хладилна жабка, с по-луксозен кожен вариант на седалки Grammer, a също така могат да се поставят LED осветление и фарове за по-добра видимост и работа през нощта.
 
 
Новите модели на JCB Fastrac ще имат български дебют на Бата Агро есен 2015 и влизат в серийно производство през второто полугодие на 2015, като ще могат да бъдат закупени от официалния вносител:
 
Оптиком ООД, тел. 0700 20 205
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!