JCB представя новият телескопичен товарач Agri Loadall

JCB представя новият телескопичен товарач Agri Loadall

Новият телескопичен товарач Agri Loadall на JCB е проектиран да предостави производителност без компромис. Тази линия телескопични товарачи е разработена благодарение на 35-те години опит в проектирането на телескопични товарачи и по-специално на философията на JCB за Ефективен Дизайн.



В резултат на това, новия Loadall  се отличава с  превъзходни  експлотационни характеристики, комфорт, безопасност и ефективни иновации, включително и новия двигател EcoMAX T4i - носител на много награди.



Компанията JCB е единственият в света производител, който успява да създаде двигател, отговарящ на стандартите за преработените газове Stage III B/US Tier 4 без последваща обработка на изгорелите газове. Това е постигнато благодарение на революционна технология вътре в самия цилиндър, вместо последващо третиране с филтър за дизеловите частици (DPF).



Двигателят EcoMAX е изключително компактен, размерите му не влияят на видимостта или маневреността и се използва само един вид гориво.


Двигателите на JCB притежават огромна мощ:

 

Без допълнително  третиране на изгорелите газове

Постигането  на екологичните норми без  допълнително третиране на изгорелите газове означава, че EcoMAX е изключително компактен; размерите му не влияят на видимостта или маневреността; и се използва само един вид гориво.

 

Икономия на гориво

EcoMAX  консумира от 5% до 10% по-малко гориво от предходния двигател Tier 3, което спестява пари.



Икономия на масло

Тъй като EcoMAX не се нуждае от вторично третиране на изгорените газове, не се нуждае и от скъпи топлоустойчиви смазочни масла.

 

Улеснена поддръжка

Повечето двигатели серия Tier 4 използват  филтри за  твърди частици (DPF) или SCR , които се нуждаят от допълнителна течност AdBlue, докато EcoMAX.


Променлив софтуер на  двигателя

Иновативната опция на калибриране на двигателя позволява на EcoMAX да работи с по-нисък клас гориво.  Това позволява на най-новото поколение Loadall да бъде използван на различни георгафски ширини, т.е. в страни, които нямат високи изисквания към горивата.

 

Висок въртящ момент при ниски обороти

EcoMAX достига висок въртящ момент  при 1500-1600 оборота в минута , което позволява трансмисията и хидравликата да работят  в този диапазон с  максимална икономичност.

 

Перфектна хармония

EcoMAX е проектиран, изпробван и създаден от JCB така, че да работи перфектно с досегашните  трансмисии на  JCB. По този начин се оптимизира работата на трансмисията и хидравликата.



Доказана надеждност

Двигателите на JCB са изпробвани и  проверени.  JCB  е произвел  над  200 000 двигателя DIESELMAX от 2004 г. насам и  те са тествани над 110 000 часа на 70 различни машини, при различни дейности  в  най-тежки условия.


Трансмисията на двигателя  EcoMAX
Трансмисията на двигателя  EcoMAX е подобрена значително. Тя е 6-скоростна и e стандартна  за  моделите  Xtra и Super на JCB. При използване на 5 и 6-та скорост се  включва автоматично TorqueLock (блокаж на комплексния хидротрансформатор) - по този начин се увеличава производителността, спестява  се гориво, подобрява се транспорта , тегленето на ремаркета и изкачване на наклони.

Спирачният педал е многофункционален и при задействането му трансмисията се „изключва" и цялата мощност се насочва за извършване на тежка товаро-разтоварна дейност.    

Голямото разстояние между дисковите на спирачките редуцира вискозното триене и увличане при движение, чрез което се постига до 2% икономия на гориво. Нивото на маслото в трансмисията е понижено, за да подобри горивната икономичност с 1%.
   
Новият екстериор на JCB Agri Loadall не е само козметичен - въздушната струя на охлаждащия вентилатор е насочена нагоре така, че да се предотврати натрупването на прах. Възможността за странично и задно виждане са отлични благодарение на компактния двигател EcoMAX Tier 4. Tой е иновативно свързан с трансмисията и са разположени под наклонен капак. Усъвършенстваното уплътняване на задното стъкло предоставя плътното затваряне и предотвратява влизането на прах и частици в кабината.

Новият JCB Loadall е машина с една от най-големите кабини, които могат да се намерят на пазара; с шумоизолиране  от най-висок клас, отлична вентилация и бързо отстраняване на запотяването,  оптимална  климатична система и цялостно регулиране на седалката и волана.

    Комфорт и интуитивност

     1. За постигане на интуитивна ергономика са монтирани ключове с нов дизайн иTFT монитор с висока резолюция.

    2. Осветените ключове осигуряват видимост при нощна работа.

    3. Предпазният датчик, монтиран в седалката, не позволява движение напред или назад  в случай, че операторът не е седнал.

    4. Усъвършенствана климатична система със 7-скоростен вентилатор за по-добра ефективност.

    5. Серво управленията  се усвояват бързо и лесно и осигуряват  прецизна работа.

    6. Новият джойстик  с вграден превключвател за смяна на скоростите е лесен за употреба и подобрява многофункционалността.


 Английският производител  JCB е работил изключително много върху повишаване мощта на стрелите при новия модел товарачи на марката - Agri Loadall. Стрелите са с повишен капацитет на работа и се отличават със следните характеристики, които показват множеството им предимства пред конкурентите на пазара:


    1. Стрелата на Loadall   е закрепена ниско към рамата, което осигурява много  здрава структура и максимална странична видимост над нея.

    2. Използва се здрав обратно обърнат U - образен профил, затворен от заварена към него плоча. За допълнителна здравина са намалени броя на връзките и тъй-наречените "стрес" точки, а носът е интегриран към стрелата и е изработен от цял лист стомана.

    3. Към масивни лети щифтове, монтирани в профилирани отвори, са закрепени хидроцилиндрите за наклона и разтягане на стрелата, като по този начин цялостно се заздравява консрукцията й.

    4. Елиминирани са потенциалните зони на "стресово" натоварване на шасито и стрелата чрез иновативен анализ по метода на крайните елементи.

    5. Новите мостове с повишена товароносимост на Loadall  са проектирани да понесат огромното натоварване, генерирано по време на продължителна работа с тежки приспособления.

    6. Чрез монолитно проектираната и изцяло заварена рама се увеличава здравината до максимум при минимално тегло.

    7. За максимална здравина и издръжливост е предвидено голямо презастъпване на телескопите на стрелата - до 1 м.

    8. Хидравличните маркучи на всички модели Loadall  са прокарани през стрелата за максимална защита от повреда.

    9. Хидравличните цилиндри са със заварени уши по специална технология за допълнителна здравина, а щифтовете за закрепване са закалени.

    10. Новата, стриктна тестова програма на JCB включва продължително "стресово" натоварване на рамата, стрелата и другите ключови компоненти, както и многократно повторяеми цикли на работа на трансмисията.

Именно заради всичките си качества, подробно описани по горе, телескопичните товарачи JCB AGRI Loadall спечелиха 2 награди за иновативен дизайн  - INNOVSPACE и Sommet dOr (Златен връх) на престижни селскостопански изложения във Франция.



"Ние в JCB се гордеем, че чрез прилагането на брилянтни инжерени и иновативни решения, успяхме да постигнем мощност и въртящ момент, каквито изискват нашите клиенти, за да си свършат добре работата, като същевременно намалихме потреблението на гориво и отговорихме на нормите за преработените газове по целия свят", посочи Алън Толей, директор Двигатели на JCB.