JCB превърна бивша памукова фабрика в модерна Академия за младежи

JCB превърна бивша памукова фабрика в модерна Академия за младежи

„Инвестицията в младото техническо поколение е от изключителна важност за нашата страна, която е влюбена в прогреса и се стреми  към него". Това каза в стъпителното си слово принц Чарлз при откриването на Академията на JCB, заедно с Дукесата на Корнуол, Камила.

Кралската двойка се срещна с персонала, учениците и хората, подкрепили успеха на Академията, изградена в близост до централата на JCB.

Президента на JCB Сър Антъни Бамфорд и директора на Академията Джим Уейд показа базата на високопоставените гости, които се убедиха във високотехнологичните ресурси, предоставени на разположение на учениците.

От обучаващите се младежи в Академията Принцът получи подарък флаш-памет, по проект и изработка на учениците с гравирани инициали „HRH".
Добро впечатление на благородникът направи отношението на ръководството на учебното заведение към енергийната ефективност на сградата и видя там инсталиран "Винта на Архимед" - устройство, осигуряващо 80% от консумираното електричество в сградата на JCB.

Кралската двойка откри специална паметна плоча и получи от учениците умален модел на Винта на Архимед и цветя.


В речта си президентът на JCB Сър Антъни Бамфорд каза: „Старата памучна фабрика на Рокестър сега е напълно трансформирана за обучението на нашите младежи. Надяваме се, че инженерите и бизнес-лидерите на бъдещето, от които страната ни силно се нуждае, ще излязат през вратите на тази историческа сграда. Приемам JCB Академията като прераждане на техническото образование. Имаме големи надежди и с помощта на нашите партньори Rolls Royce, Toyota, Network Rail, Bentley и Bombardier очакваме, че уникалното техническо образование, което ще осигурим на 14-19 годишните ще бъде вдъхновяващо за тях, както и от голямо значение за националната икономика чрез уменията, които то ще осигури за нашите производствени и инженерингови компании."

Академията е създадена благодарение на свежите идеи на екипа на JCB, които освен за дизайна на новите машини, тяхната икономичност и иновации, мислят и за бъдещето развитие на компанията, която ще се нуждае именно от такива специализирани кадри, които в момента се изгражда в Академията. За реализирането на проекта комапнията е инвестирала 22 млн. Паунда.

Първите 170 ученици на Академията започнаха учебната си година през Септември 2010 и в бъдеще се очаква тя да приюти 540 студенти от региона. Свободни места за приема през следващия септември вече няма. Училището е основано от Департамента по Образование, както и другите държавни училища, но като основен спонсор JCB участват с 10% от капитала и са дарили сградата на училището - бившата фабрика за памук, построена през 1781 г. Академията е обзаведена с най-съвременно инженерно оборудване на стойност над 1 милион паунда, което ще позволи на учениците да превърнат дизайнерските си идеи в реалност. Те разполагат с единствения плазмен нож -обичайно използван в индустрията, но сега за пръв път и в английско училище. Учебните стандарти са подготвени от партньорите на JCB Академията - JCB, Rolls-Royce, Toyota, Network Rail, Bentley, Bomardier, Rexroth Bosch Group, Harper Adams University College и други.