JCB пусна на пазара новата серия трактори JCB Fastrac 3000 Xtra

JCB пусна на пазара новата серия трактори JCB Fastrac 3000 Xtra

 

JCB пуснаха на пазара новите селскостопански трактори Fastrac 3200 и 3230 Xtra. Тези два нови модела запазват изключителните характеристики и производителност на предишните 3200 и 3230 - пълно окачване - най-доброто за този клас трактори, максимална безопасност при спиране, висока скорост на пътя, равномерно разпределение на теглото, висок капацитет на системите и кабина с отлични пропорции, като сега са добавени и нови характеристики.

 

Новостите при серията JCB 3000 Xtra са според изискванията на съвременния оператор и за увеличаване потенциала на машините както при работа в полето, така и при движение по пътя. Обновените трактори от тази серия също ще се предлагат в два варианта - с максимална скорост от 65 км/ч и от 80 км/час, с едно ниво на спецификации, което ще замени досегашните две - Стандарт и Плюс.

 

Нови характеристики:

• P-TRONIC трансмисия с круиз контрол за лесно и автоматично превключване на предавките;
• Xtra-Drive функционалност за лесно управление и без съединител;
• Нова кабина за подобрен комфорт на оператора;
• Повече въртящ момент за по-добра работа на полето и на пътя;
• Ново устройство за увеличение на мощността осигурява повишена мощност при увеличение на скоростта;
• Хидравлика с променлив поток за повече икономия на гориво;
• Опция Headland Turn Assist (Помощ при обръщане на браздата)- за лесно управление при работа в полето;
• Опция нови ксенонови работни светлини - работа при почти дневна светлина дори и нощем;
• Нови бързи връзки за по-лесно управление на въздушните спирачки;
• Подобрена климатична система с по-добър въздушен поток и по-лесно управление;
• Нов дизайн на предния капак за по-модерна визия.

 

P-TRONIC трансмисия
Тракторите от новата серия 3000 Xtra са оборудвани с P-TRONIC 24-скоростна трансмисия, използвана досега стандартно при серията 7000. Тя предвижда скоростна кутия без съединител като смяната на предавките между 6-те скорости на 4-те диапазона става само чрез преместване на джойстика. Промяната на посоката става еднакво лесно с помощта на същия джойстик, монтиран на седалката, или чрез допълнителния лост за лява ръка (опция). Трансмисията е гъвкава и автоматизирана с режим Drive (както и при серия 7000), позволяващ на трактора да сменя скорости като автомобил с автоматична скоростна кутия за движение по пътищата. Тракторът е оборудван и с круиз-контрол за лесен избор и задаване на оптималната скорост при движение. Предлага се и режим Autoshift, позволяващ автоматично превключване на скоростите при работа на полето при натоварване на двигателя в рамките на предварително зададени параметри от оператора.

 

Xtra-Drive

Новите машини JCB 3000 разполагат с Xtra-Drive като стандарт. Тази иновативна нова функция означава, че машината може да бъде управлявана само с помощта на педала на спирачката - като автоматичен автомобил - не е необходимо да се използва съединителя, което е идеално за трудните пътни възли (на пътя) или чести обръщания в редовете (на полето). При прикачване на инвентар, педалът на съединителя преодолява Xtra-Drive и осигурява възможност за движение на интервали.

 

Интериор на кабината

Най-забележимата промяна в машините е интериора - зоната, в която операторът прекарва времето си, обясниха за Трактор.БГ от фирмата вносител за България - Оптиком. Вътрешността на кабината сега е снабдена с подлакътник в стила на Сериите 7000 и 8000 - всички функции на трактора са събрани удобно в зоната на пръстите на оператора. На този подлакътник също се намира и джойстика за лесно насочване и промяна на скоростта, както и лесно активиране на устройството за помощ при завоите, устройството за избор на режим и четирите предварително програмируеми функционални бутона.

Видимостта има ключово значение за всеки трактор и новата серия 3000 не е изключение. Новата компактна конзола за дясна ръка е поставена ниско, за да се запази отличната видимост, докато новият регулируем цветен активен екран за настройки на трактора и текущи режими на работа, е близо до ръката. Сензорният екран позволява на оператора лесно да променя и да коригира всички параметри, за да се гарантира оптимална работа на трактора.

 

Характеристики на двигателя

Въртящият момент на двигателя е увеличен с до 22% в сравнение с машините от предишната серия 3000 със среден клас двигатели, което им придава много по-голяма теглителна способност и още по-голяма ефективност при тежки операции като оран.

Машината е снабдена стандартно с функция за повишаване на мощността по избор на потребителя - светещ бутон на подлакътника позволява на водача да избира между мощност и икономичност. При активиране на функцията мощността на 3200 Xtra се увеличава до 230 к.с., а на 3230 Xtra - до 270 к.с. на двете най-високи предавки. Това дава на оператора по-голямо ускорение при по-високи скорости на пътя и повече мощност при преодоляване на хълмове с висока скорост.

 

Хидравлика

Серията 3000 Xtra на JCB разполага с хидравлика с променлив поток с цветно кодиран прецизен управляващ бобината лост, монтиран в подлакътника. Тази система за отчитане на натоварването позволява нива на потока от до 132л/мин или 100л/мин на удар за най-тежките приложения. Това е увеличение с над 25% повече поток, в сравнение с досегашната серия 3000. Прецизно и точно управление на клапаните е възможно от подлакътника за управление, от програмиран бутон на джойстика или чрез функцията за помощ при обръщане в браздите. Буталната помпа предлага по-голяма икономия като изпомпва масло само когато е необходимо.

Като опция се предлага усилена мощност за инвентар със собствен блокиращ клапан. Това позволява на инвентара да ползва масло от трактора само когато е необходимо, отново с цел подобряване икономичността и ефективността.

Опция за приоритен поток също е възможна в замяна на функцията за разделяне на потока при предишните машини. Тя осигурява постоянен поток на маслото през зеления клапан, независимо от всички останали хидравлични функции -опция, идеална за приложения като захранване на вентилатора на редосеялка.

 

Помощ при обръщане в браздите (HTA)

HTA вече е достъпна като опция за всички модели от серията Fastrac 3000 Xtra като част от пакета за работа на полето, който включва и радар за скоростта на движение. Тракторите 3000 Xtra използват една и съща проста и лесна за употреба система като на последната серия 7000 Fastrac, която ви позволява да програмирате предварително до 5 различни последователности, всяка от които съдържа до 15 различни функции. Тези функции могат да бъдат свързани заедно, за да осигурят моментална или закъсняла реакция на базата на предварително настроен период от време или зададено разстояние - това води до действително управление „с едно натискане" за маневрите в браздите.

 

Опция Xenon Worklight - Ксенонови работни светлини

След успеха на ксеноновия пакета за осветление при тракторите от серията 7000 той вече е внедрен и в новите машини 3000 Xtra. Тези светлини хвърлят ярка, близка до дневната светлина върху работната площ, за да позволят на оператора да поддържа желаната скорост напред, без да прави компромис с качеството на работата.

За повече информация за новата серия трактори JCB 3000 Fastrac Xtra посетете www.FastracXtra.com или се свържете с дилъра за България  - фирма Оптиком.
Новата серия, заменяща досегашната, ще бъде в производство след Септември 2010.

 

 

© 2010 Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително !