JCB с нови машини на АГРИТЕХНИКА 2007

JCB с нови машини на АГРИТЕХНИКА 2007
 
По време на панаира АГРИТЕХНИКА 2007 в Хановер JCB ще покаже разширената си гама машини, създадени за постигане на максимална производителност в земеделието. В България селскостопанските серии на JCB се представят от Оптиком ООД.
 
Новият компактен с „чупеща” рама челен товарач JCB 403, заедно с много други машини, ще представят силната гама селскостопански машини на JCB на тазгодишното изложение. С този дебют JCB отново демонстрира стремежа си да пуска на пазара високопроизводителни машини, отговарящи на повишаващите се изисквания на индустрията и земеделието.
 
JCB 403 Agri предлага лесно управление, надеждност, стабилност, компактни размери и евтина поддръжка. Задвижван от двигател с мощност 27 кW /36 к.с./ и оборудван с кофа - 0,3 куб.м, компактният товарач достига транспортна скорост 15 км/ч.

 

При JCB 403 Agri операторското място е разположено в задната полурама и тази позиция дава отлична видимост към машината и товара. Дължината на рамото на товарача може да бъде стандартна – 2180 мм или увеличена – 2428 мм, което позволява товарене в стандартни или по-високи транспортни средства. Машината е оборудвана с новоразработена хидростатична трансмисия, при която една хидравлична помпа с променлив дебит задвижва четирите отделни хидродвигатели, монтирани във всяко от колелата. Това решение премахва необходимостта от конвенционални оси, които често са причина за усукване и уплитане на опаковъчните материали от бали около тях и увеличава просвета. Хидромоторите са свързани така, че теглителното усилие е налице, дори ако три от колелата буксуват. Обслужването на машината е опростено чрез отличен достъп до двигателя, трансмисията и компонентите на хидравликата.

Сред експонатите ще бъде телескопичният товарач 536-70 Loadall, разработен в четири варианта на оборудване: Agri, Agri Plus, Agri Super и новото Agri Xtra, включващо серво джойстик до седалката и подобрен комфорт за оператора.
 
Промененият колесен товарач от серията Agri “S” e оборудван с нов EURO 3 двигател Cummins с по-голяма мощност, а машината е с нов дизайн. Подобрените компактни телескопични товарачи Loadall също ще присъстват на изложението. Те се оборудват стандартно с усилена хидростатична трансмисия и с двигателя JCB Dieselmax, използван при автомобила JCB Dieselmax, който миналата година подобри световния рекорд за максимална скорост, постиган от дизелов автомобил – 563 км/ч.
 
Два нови модела на трактора Fastrac ще имат дебют тази година – 2170 и 2155. Те ще предлагат повече мощ с EURO 3 двигателите и нов облик на предния капак, който ги доближава до визията на по-големите модели Fastrac.
 
Сред новостите са 800-килограмовият мини-челен товарач товарач Robot 180 с по-лесно управление, по-голяма производителност и подобрен комфорт за оператора. Два нови телескопични колесни товарача - TM310 Agri и TM310S Agri, ще предизвикват интерес с по-голямата мощност и ефективност, с увеличена товароносимост и подобрен комфорт.
 
Директорът на JCB Земеделие Ян Сайерс казва: “С новите машини в гамата ние показваме, че JCB Земеделие е изцяло ангажиран да прилага решения от индустрията за удовлетворяване изискванията на фермерите чрез производство и подобряване на съществуващите продукти и развитие на нови идеи и нови машини.”