John Deere представи новата серия трактори 8R, оборудвани с филтър за твърди частици

John Deere представи новата серия трактори 8R, оборудвани с филтър за твърди частици

John Deere предлага по-различен метод за борба с вредните емисии. Серията трактори 8R отговаря на изискванията за борба с вредните емисии от стандарта Euro Stage 3B/US Tier 4 Interim за машините над 175 к.с. Tier 4i е в сила със започването на новата 2011 г.

Петте модели са оборудвани с 6 цилиндров двигател PowerTech PSX и допълнителна мощност от 15 к.с. за всеки. Най-мощният модел от серията е модела 8360R.

Изгорелите газове попадат в камера с широк диаметър, намираща се в непосредствена близост до ауспуха. В модулната камера е поместен окислителен катализатор, обработващ попадналите там въглероден оксид, въглеводороди и някои фини прахови частици. В камерата е разположен и филтър за твърдите частици.

Филтърът за твърди частици се почиства автоматично като периодично се обгаря с впръскване на дизелово гориво. При сервизното обслужване обикновено се отстранява и натрупването на останалите фини сажди.

Другите технологии, които вече се използват при тракторите от серия 8R на John Deere, са рециркулацията на отработените газове за регулиране производството на азотния оксид и променливата геометрия на турбокомпресора в комбинация с по-мощната система за управление на двигателя.

 

За повече информация: Мегатрон ЕАД; тел. 02/975 1 555

[email protected]

www.megatron.bg


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!