John Deere ще е основният бранд на Булагро и през 2011 г.

John Deere ще е основният бранд на Булагро и през 2011 г.

Комбайните и тракторите с марка John Deere ще са водещият бранд на „Булагро“ и през 2011 г., съобщи търговския директор на Булагромашини - Димитър Димитров.

Преди дни  „Булагро“ проведе своя традиционен годишен семинар в к.к. Златни Пясъци, където беше отчетена предходната година и начертани целите за настоящата.

„Ние винаги сме казвали, че искаме един бранд, който да бъде с комбайни и с трактори и продължаваме да развиваме John Deere като основен наш бранд“, каза Димитров пред Трактор.БГ.   По отношение на продажбите се залага на ръст през тази година спрямо изминалата. Целта ни е да достигнем нивата от 2008-а година, обясни Димитров.

На семинара Булагро отчете, че е приключила една успешна година, тъй като от една страна цената на зърнената продукция достигна нива, които не сме имали през последните 20 години, а от друга заради лошите природни условия в Западна Европа, Русия и Украйна.

„На едни места имаше много валежи и наводнения в неподходящия сезон, а на други пък големи пожари и суша. Хубавото е, че България остана незасегната от тези катаклизми и имаше една много добра реколта. От там се стигна и до едни много добри цени и нашите клиенти получиха рекордни приходи от продукцията, които веднага инвестираха в машини“, коментира още търговският директор на Булагро.

Той сподели още, че до средата на 2010 са имали притеснения за темпът на продажби на земеделска техника, но след жътвата, когато  цените на зърното се повишиха , Булагромашини са реализирали повечето си продажби, които са с 30% повече от 2009 г.

 

Изпълнилният директор на "Буалгро груп" Христофор Бунарджиев представи на семинара направлението за търговия със семена, които фирмата ще развива и през 2011 г. Пред събралите се фермери той представи нови хибриди семена слънчоглед и царевица на фирмата "Caussade". Бунарджиев бе категоричен, че на пазара няма друга фирма, която може да предложи такива конкурентни цени като на "Булагро", защото те са официален представител за България. Пред фермерите беше обяснено, че семената слънчоглед "Caussade" са с отлична продуктивност, много добра устойчивост срещу полягане, със средно до високо ниво на самоопрашване, устойчиви на мана и засушаване, както и предимството им, че са лесно приспособени към различни почви.


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!