John Deere увеличават присъствието си в Русия

John Deere увеличават присъствието си в Русия

Американската компания John Deere планира през 2010 г. да  увеличи значително присъствието си в Русия. Основният сегмент, на който ще бъде поставен акцент са произвежданите машини за горски терени, техника за прибиране и транспорт на дърва.

В неравната борба с терентите в Русия, където няма пътища, машините на Джон Диър се представят отлично, заявява Валентин Кушнерев директор маркетинг и продажби за Русия.

По време на провелият се преди месец американско-руски бинзес форум в Москва, от John Deere са заявили, че започват строеж в Подмосковието на логистичен център за резервни части, който ще е близо до международното летище Домодедово.

Възможният обем на годишният дърводобив е 200 млн. м3., но към момента се добиват едва 40 млн.м3 дървесина. John Deere Forestry ще предложат в Сибир и други нови машини, които ще спомогнат за модерното развитие на отрасъла в региона. Пазарът на този вид специализирана техника е недостатъчно развит в България и другите източноевропейски страни, поради което правата за продажба на горска техника с марката John Deere за България се държат от австрийската компания Forstechnik.