КАМАЗ ще прави трактори по дизайн на McCormick

КАМАЗ ще прави трактори по дизайн на McCormick

Руският производител на пътно-транспортна и товарна техника - и КАМАЗ започва да прави трактори под бранда и дизайна на Mc Cormick . Това стана ясно по време на завършилото преди ден международно изложение за селскостопанска техника в Хановер, германия - "Агритехника".

Италиянската групировка "ARGO", която притежава марките Mc Cormick, Landini, Laverda и Valpadana отдаде права на руската компания КАМАЗ да произвежда трактори McCormick.

Освен предоставянето на правата по марката и производството на Мак Кормик, "Argo" да подписали и договор за доставка на голям брой трактори за Руската компания, които ще служат за обезпечение на фирмата докато започне да произведжа в собствените си заводи в достатъчно бързи темпове за да задоволява нуждите на местния пазар.

В първата фаза на сътрудничеството си "Камаз" купуват 200 трактора с мощност над 225 к.с. Тези трактори са от серията XTX на Mc Cormick и са произведени в завода на Argo в Doncaster - Англия. McCormick XTX се отличават с 4 модификации, оборудвани с 8 степенна Powershift трансмисия.

От 2008 г. производството на моделите McCormick от 84 до 225к.с. ще бъде само в завода на Agro в Италия. Основен пазарен дял от производството на AGro заемата тракторите Landini и McCormick, а тракторите Valpadana се реализират предимно на пазарите в Южна и Северна Америка.

 

Вижте новия Pronar 7150 и новия JCB 7000: