Картофокомбайните GRIMME доказаха лидерските си позиции на полева презентация край Велинград (ВИДЕО)

Картофокомбайните GRIMME доказаха лидерските си позиции на полева презентация край Велинград (ВИДЕО)
Най-големият производител на машини за картофопроизводство GRIMME съвместно с ексклузивния си представител за България - Тайгър Агри проведе демонстрация на полетата на земеделския производител Атанас Биринков в близост до Велинград.
 
Събитието премина при изключително голям интерес от страна на картофопроизводители от цялата страна, които споделиха задоволство от това, че вносителите на селскостопанска техника и в частност Тайгър Агри обръщат все по-голямо внимание на техните нужди от високопроизводителна техника.
 
 
На демонстрацията присъства Ян Ипис, Мениджър продажби за Европа в GRIMME. 
 
„Днес имам удоволствието да Ви представя картофокомбайна SE260. Това е машина от ново поколение - двуредов прикачен картофокомбайн. Тя бе показана миналата година за първи път в полеви усповия на българските земеделци и с гордост мога да заявя, че има вече 5 продадени бройки.“
 
 
GRIMME SE260 e с бункер от 6 тона. Принципът на работа е както при пополярните едноредовите машини – офсет прибиране. Почистването на картофите от листа и пръст става чрез почистващите първа и втора лента. В зависимост от добива на картофите, скоросттта на работа може да бъде регулирана и комбайнът да работи на по-бавна или по-висока скорост.
 
„Картофокомбайнът е оборудван и с инспекционна маса за 6 души, които могат да сепарират в процеса на работа остатъците от листа и пръст, както и некачествената продукция. Аз лично виждам потенциал този картофокомбайн да се наложи на българския пазар и да стане предпочитан сред по-големите стопанства, поради високата си производителност и качество на работа”, обясни Ян Ипис.
 
 
Заедно с новия модел картофокомбайн бяха показани и други машини с марката GRIMME. Димана Страхинова, управител на Тайгър Агри разказа повече:
 
“Освен картофокомбайните днес показахме и двуредова садачка и вадачка за картофи, които съответно са машини необходими за по-малките картофопроизводители, а те не са малко в България. Учудващо, но в България са регистрирани над 500 картофопроизводители, които гледат над 50 дка картофи, което прави отрасъла много интересен за България и съответно като рентабилност. От няколко години насам не само субсидиите, но и цената на картофа определя съответно рентабилността на този продукт.”
 
 
Впечатленията от техниката на GRIMME сподели домакинът на полевата презентация – Атанас Биринков.
 
„Отглеждаме между 500 и 700 дка картофи, различно през годините. От толкова години се интересуваме и от механизацията по картофите, като последните 12-13 годни се насочихме към немската марка Grimme, която произвежда машини за картофопроизводство и в тази връзка са и контактите ни с Димана Страхинова от Тайгър Агри. С нея през годините сме осигурили машини и за засаждане, окопаване и изобщо отглеждане на картофите, като от 10 години вече имаме и първият комбайн, а през тази година взехме и двуредов картофокомбайн Grimme, което би трябвало значително да увеличи производителността на труда и качеството на прибиране. Така, че просто следваме пътя на механизацията, която ще облекчи работата един път като се намали тежкият непривлекателен труд, който го имаше по-рано със събирането на ръка след машината. До скоро прибирахме комбинирано, сега се надявам с тази машина да минем на 90 % само механизирано.“
 
 
Екипът на Тайгър Агри познава нуждите на своите клиенти и се стреми да е максимално близко до тях, затова говорят и множеството инвестиции в сервизни бази в Южна България.
 
„Това, което Тайгър Агри цели, е да покрием цяла Южна България и да можем да реагираме със сервиз до час и в тази посока работим много усърдно. Тази година открихме сервиз в Ямбол, предстои откриване на сервиз в София до края на годината със сервизен център, който започваме да строим от 1-ви декември. Така, че реално с тези три центъра в Пловдив, София и Ямбол ще покрием цяла Южна България и по този начин ще бъдем полезни на зеленчукопроизводителите,овощарските производители и лозарите където се фокусираме най-вече. “
 
 
В заключение на събитието експерти представиха всички новости и промени в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 и по-конкретно изискванията по предстоящия прием по подмярка 4.1. Както и възможностите за банково финансиране на земеделски производители от страна на Райфайзен банк.
 
„Това, което бих искала да допълня, е като призив към зърнопроизводителите да се обърнат към интензивните култури. Тайгър Агри с малкото опит, който имаме на пазара, за две години се обърнахме точно към производители, които гледат интензивни култури. Въпросът е на малко декари да можеш да направиш една рентабилна продукция и да можеш да излезеш дори на европейския пазар. Земята е разпределена по някакъв начин и от тук нататък зърнопроизводителите, зеленчукорпоизводителите, в маслодайните култури трябва да се обърнат към това как могат да направят тази земя рентабилна, а именно с нови иновативни решения, технологии, с торове и препарати, с всичко ново, което излиза постоянно и може да бъде внедрено в България, за да може те да са конкурентни на европейския пазар.”
 
Повече информация за цялата гама продукти на GRIMME може да получите от официалния представител на марката за България – фирма Тайгър Агри – на интернет адрес www.tigeragri.com или на тел. 0886 40 10 40.
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!