Кои са иновациите за 2016-та, показани на EIMA International? (част 3)

Кои са иновациите за 2016-та, показани на EIMA International? (част 3)
Състезанието за технически иновации, което се провежда по време на изложението EIMA International, е едно от най-забележителните и впечатляващи експозиции на новостите в техниката. 
Целта на състезанието е да се обърне внимание на производителите на машини за селското стопанство към техническите иновации, като в основата е да се решат проблемите, които възникват по време на селскостопанските дейности. 
 
 
Най-голямо внимание се обръща на ергономичността, безопасността по време на работа, влиянието върху околната среда. 
Именно поради това тази година за първи път беше добавена и категорията –  „Синя награда“ (Blue Award).
 
Тя беше създадена като допълнение към наградата за технически иновациина, която се дава на тези участници, които имат практическо решение да се намали лошото влияние върху природата и да се засили предпазването от подобно влияние.
 
Наградите се дават от комитет, сформиран от експерти от университети и изследователски центрове, както и от представители на фирми и организации, свързани с техниката. 
 
STARTEC Srl  - Multiperformer system 
 
 
Мултифункционална система за едновременно впръсвкане на до 4 различни течни или гранулирани продукта. Действието става пропорционално и по време на движението на трактора. Пръскането се прави с един контролен панел, свързан със стандартен ISOBUS или друг патентован протокол. 
 
A.M.A. Spa  Divisione Ama Instruments INPULSE
 
 
Безжична система, свързващата сензорите на машината и тези, поставени на нивата. 
Предавателните сензори може да са от различен тип: за вибрация, за влага, за контакт, движение или нещо друго. Контролният панел събира информацията и може да я пренасочи към други устройства, а също така може да я запази за по-нататъшно използване. Системата използва ISOBUS. 
Приложението дава възможност да се използват и машини, които оригинално не са били оборудвани с него. 
 
Faster Spa Multi Breakaway
 
 
Хидравлична връзка, проектирана специално за селскостопански нужди. Тя предпазва от прекършване на хидравличните маркучи в случай на механично разкачване.  
Приложението повишава сигурността и функционалността на хидравличните връзки между трактора и другите машини, като осигурява лесна връзка между маркучите под налягане. 
 
MATERMACC Spa R.E.D. System 
 
 
Система за намаляване на налягането, необходимо за работата на прецизна пневматична сеялка. Устройството използва енергията на остатъчните газове от двигателя на трактора. 
 
OCMIS IRRIGAZIONE Spa i-CAN system 
 
 
Система за контрол на основата на технологията CAN-Bus за осеви или машини с предно  напояване. Характерното в тази система е възможността за продължителен контрол върху работата на машината. Системата съдържа възможности за настройване на времето за напояването, използвайки сателитни карти и диагностика в реално време.
 
21 - B/56STW Srl – телескопичен хедер 
 
 
Телескопичен хедер, оборудван със сгъваеми елементи и телескопична структура, която позволява да се регулира страничния замах без значително намаляване на височината. 
 
GEO ITALY srl Mod. Страничен шредер ROMA
 
 
Страничният шредер може да бъде инсталиран отпред или отзад на трактора, без да е необходимо да се използват допълнителни устройства за преустройство на машината. 
 
Moreni Srl in collaborazione con RIMA Spa Alien K5000 Packer
 
 
Дискова брана, оборудвана с повдигащ се триточков теглич, които има хидравлични връзки, които свързват сеялките или други машини. Колелата на браната са прибиращи се, а кормилото може да се регулира така че да се контролират различните функции едновременно. Има опция машината да бъде контролирана с тъчскрийн, инсталиран в кабината на трактора.