Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Комбайните Laverda отбелязаха 140 години на пазара (снимки)

Комбайните Laverda отбелязаха 140 години на пазара (снимки)

Ден на открити врати се проведе във фабриката за комбайни Laverda в Бреганце, която е сред важните индустриални производства в италианската провинция Виченца.

Мероприятието бе част от тържествата по случай 140 годишния юбилей на Laverda. На събитието присъстваха кмета на Бреганце Силвио Коволо и Съветника по индустриално развитие Иван Дала Вале, а 4500 души имаха възможността да посетят и разгледат високо-технологичното производство.

"Знаем, че нашата компания е притегателна за хората по принцип, но не очаквахме толкова много посетители за един ден!", каза Франческо Куаранта – шеф на подразделение Комбайни в AGCO за Европа и управителен директор на Laverda S.p.A. "Празнуването на 140 годишния юбилей определено допринесе за успеха на Деня на открити врати и сме щастливи, че споделихме този важен момент с толкова много хора от региона."

За да отбележи годишнината историческият архив „Pietro Laverda” пусна в печат ново издание на книгата „Селскостопанските машини на Laverda” на Пиерджорджо Лаверда с разширено историческо и техническо съдържание.

През 1873 г. Пиетро Лаверда основал работилница, която скоро се превърнала в индустриална компания и станала лидер в сектора след 1930 г. От тази фабрика са излезли машини, маркирали историята на селскостопанската механизация и превърнали Laverda  в известна марка в Италия и по света.

Първият италиански самоходен комбайн Laverda M 60 е пуснат в производство в 1956, а първият самонивелиращ се комбайн M 100 AL за типичните хълмисти терени в Италия датира от 1970 г.

Оттогава насам Laverda продължава да произвежда висококачествени продукти и привлича интереса на един от големите играчи в световен мащаб – корпорацията AGCO, която придобива историческия бранд и компанията през март 2011, след което премества цялото си производство на комбайни за Европа, Африка и Средния Изток в завода в Бреганце.  В този истински център за високи постижения сега AGCO произвежда зърнокомбайни с марките Laverda, Fendt, Massey Ferguson и Challenger. Наскоро в интервю директорът Ф. Куаранта заяви: „Тук заварих хора, които вярват и са свързани с бранда Laverda. Това е компания, която има високи постижения в продуктите си, но също така и в хората, работещи в нея.”

През 2012 са продадени 1200 комбайна. Благодарение на последните инвестиции се очаква след 4-5 години производството да достигне 2500 броя годишно. До края на 2013 ще бъде открит нов цех за боядисване, оборудван с най-модерните технологии, който ще спомогне за увеличаване на производствения капацитет и за още по-високото крайно качество на продукта.  

В натоварените сезони в производството работят над 600 души. Фабриката се простира върху 25 ха с централна производствена част, футуристичен Посетителски Център, който отвори врати в началото на т.г., и множество административни сгради, в които се помещават Сервизния отдел, Резервни части и Логистика.

Честването на юбилея ще продължи и през юни, когато групи клиенти, журналисти и дилъри от Европа ще открият жътвената кампания и ще посетят полевите демонстрации на Laverda в хълмистия район около Перуджа.

Повече информация за комбайните Laverda на българския пазар, можете да получите от фирма Оптиком ООД - изключителен представител за България.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
ivanova
на 01.03.2010 10:40:00
тя новата кампания стартира, пък парите за миналата година ( 2009 ) още не са ги изплатили за тези които имаме проекти по агро-екология !!![not-good][:wall:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug