Комбайните Massey Ferguson Beta с 5 и 6 сламотръса вече са с нова Skyline кабина

Комбайните Massey Ferguson Beta с 5 и 6 сламотръса вече са с нова Skyline кабина

 

Комбайните Massey Ferguson Beta с 5 и 6 сламотръса вече са с нова Skyline кабина.

 

С тази иновация нивото на запрашеност в кабината е сведено до минимум, което доближава комбайна до нивото на премиум комбайните от най-високите серии.

 

Комбайнът е с шумоизолиращо предно стъкло, с нова мултифункционална конзола за управление с дясна ръка в кабината и Powergrip регулатор. Чрез придвижване на лостът за управление напред или назад скоростта на движение на комбайна се ускорява или забавя, а чрез натискането на бутон разположен в задната му част, машината завива.

 

Четири превключвателя разположени точно под лоста за управление задвижват различни системи като механизмите за очистване на зърното, сцеплението на хедъра, системата на задвижване 4х4 и новата система за паркиране.

 

Комбайните са оборудвани и с новия Techtouch терминал който осигурява пълно управление и контрол над кабината както и автоматичните настройки за различните видове зърно.

 

Операторът на машината може да променя настройките в Techtouch терминала чрез тъч скрийн или чрез навигационен панел, оборудван с ключове и със система за контрол на посоката на обръщане. На Techtouch екрана се настройват електронно регулируемите сита и автоматичните настройки за очистване на зърното, както и цялото управление на вършачната система.  Екранът е разделен на четири части и оператора може да избере кои елементи да бъдат показани или да премине през различните екрани. Общата информация като обороти на двигателя и скорост на движение винаги се изписва на екрана, както и информацията за опериране на друга прикачена машина.

 

Снимки, заснети от монтираната в задната част камера могат да бъдат показани на цялия екран или да бъдат смалени и да се появяват само в една от четирите секции.

 

Новите модели запазват МCS ротационния сепаратор и осигуряват нисък разход на гориво благодарение на оборудвания с SCR система за селективна каталитична редукция двигател. Добра ефективност на работа при наклони до 20 градуса има опционалната система ParaLevel, която същевременно запазва общата транспортна ширина на комбайна в рамките на 3.5 м.

 

Кабината Skyline ще бъде стандартна за всичките модели комбайни от серията MF Beta от 2013, включително комбайна с 5 сламотръса MF 7360 и комбайна с шест сламотръса MF 7370.

 

Massey Ferguson Skyline cabine

 

 

Повече информация за новите серии комбайни Massey Ferguson можете да получите от официалния вносител за България - ФЕРМЕР 2000.