Коя е най-голямата роторна косачка в Света?

Коя е най-голямата роторна косачка в Света?

Знаете ли коя е най-голямата роторна косачка в Света? Е, ако не, то трябва да знаете, че Канадската фирма Schulte претендира за най-голяма и най- добра нейната нова 12.8 метра широка FX742 ротационна косачка със седем ротора, девет двигателни вериги и десет степенна скоростна кутия! 
Освен роторни косачки, фирмата произвежда и машини за събиране на камъни от почвата, както и снегопочистваща и комунална техника.
 

С габаритите си ( 3 м. транспортна ширина, постигната чрез загъване на крилата, и 4.2 м. транспорта височина) косачката може спокойно да се движи по обществените пътища.
 

Ще са ви нужни минимум 250 или повече конски сили от мощността на един трактор, за да я приведете в движение, но с типичната скорост от 11.2 до 16 км./час  със сигурност ще напредвате добре в работния процес по косене на вашата площ. 

Обичайно такива големи косачки се използват от Северноамериканските и Австралийските фермери за окосяването на стърнища, но също така може да намери приложение и в големите английски ферми. 
В България се използват предимно роторните косачки с работна ширина от 1,6 до 2,5 метра.