Kramer разшири диапазона при телескопичните товарачи с два нови модела

Kramer разшири диапазона при телескопичните товарачи с два нови модела

Немската компания Kramer – лидер в производството на телескопични товарачи разширява производствения си кръг за животновъдните ферми като пуска на пазара два нови телескопични товарача. Компанията работи съвместно с Claas от 2005 год.

С ширина само 1.56 метра и височина по-малко от 2 м, моделът Kramer 1245 е много подходящ за птицевъдни и свиневъдни ферми. Капацитетът на повдигане на товарача е 1.2 тона на височина 4.3 метра, което позволява пълненето на ремаркета и камиони.

Телескопичният товарач е оборудван с 3-цилиндров 1,3-литорв Yanmar двигател с мощност 32 к.с. Максималната скорост е 20 км/час.

Другият нов модел Kramer 2506 e изключително компактна машина, която позволява повдигане на 5 метра височина. С височина и ширина под 2x2 метра, той е подходящ за работа под ниски навеси и тесни селскостопански дворове. Максималният капацитет на повдигане на машината е 2,5 тона.

Товарачът стандартно е оборудван с хидростатична трансмисия, която позволява максимална скорост 30 км/час. Двигателят е Deutz, 2,3 литра с мощност 65 к.с. и рециркулация на изгорелите газове, отговаряща на последните екоизисквания.

Kramer 2506 разполага с комфортна кабина, която може да се оборудва допълнително с климатик и седалка с въздушна възглавница.  Кабината разполага с нов джойстик за управление с контрол за осветлението, за да се улесни работата през нощта.

От компанията производител Kramer посочват, че продажбите на телескопични товарачи годишно са между 24 000 и 25 000, но в силни години достигат и до 50 000 продадени единици. 50% от продажбите са за нуждите на селскостопанския сектор, а най-големият потребител е Западна Европа (62%) в лицето на Франция и Англия.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!