Kubota M и GX са вече част от портфолиото на японския бранд

Kubota M и GX са вече част от портфолиото на японския бранд
Мащабно представяне на най-новите си модели направи Kubota в Париж. Най-голямата новост са тракторите от новата серия М7 с мощностен диапазон от 130 до 170 к.с. Това са моделите М7131 с мощност 130 к.с., М7151 с мощност 150 к.с. и М7171 с мощност 170 к.с. Допълнително тракторите имат потенциал за повишаване на моментната мощност на всеки модел с 20 к.с.

Серията М7 е снабден с двигател Kubota с 4 цилиндъра и обем на двигателя от 6100 куб. см. Трансмисиите са в два варианта: пълен Power Shift (със 24 скорости напред и назад) или безстепенна трансмисия K-VT. Други новости в тракторите от серията М7 са активното окачване на предния мост, както и пневматичното окачване на кабината.


Новост също така е системата ISO BUS, която позволява контрол върху прикачения инвентар от кабината на трактора. Системата се управлява чрез голям 12-инчов монитор. Хидравличната помпа е с повишен дебит и е от типа Loadsensing, което увеличава товароподемността на хидравличната система до 9000 кг. Също така, новите модели са с висока маневреност за този клас благодарение на системата Bi-speed. Радиусът на завой е сведен до 5,7 м. 
 
Други нови модели, показани в Париж, бяха трактори от GX серията M100GX и M128GX. Те допълват и разнообразяват мощностния диапазон на тракторите от серията GX. Дългоочаквана новост беше показаният прикачен инвентар с марката Kubota, разработен от водещия производител на прикачен инвентар – фирмата Kverneland. Бяха показани почти всички видове прикачен инвентар: плугове, сеялки, торачки, пръскачки, пълна зелена серия, мулчери, култиватори, балираща техника, фуражораздаващи ремаркета.

Очаква се новите модели трактори да бъдат представени в България през 2015 г., а прикаченият инвентар с марката Kubota – през 2016 г.