Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Kubota започва строителство на първия си завод за трактори в Европа

Kubota започва строителство на първия си завод за трактори в Европа

трактор Kubota

 

Kubota започва строителство на първия си завод за трактори в Европа, начуи Трактор.БГ. Инвестицията на японската корпорация ще е в производствени мощности в близост до френския град Дюнкерк, като строителството ще заппочне в началото на декември 2014, а самото серийно производство на трактори трябва да стартира в началото на Април 2015.

Решението за собствен завод за трактори ще даде възможност на Kubota да излезе на европейския пазар с по-конкурентни цени от досега, както и ще скъси значително логистичните доставки. Изборът за мястото на новия завод за трактори не е избрано случайно, тъй като Дюнкерк е едно от най-възловите пристанища на Европа, изключително близо до Англия, както и до основните транспортни коридори на Западна Европа. До момента KUBOTA разполагаше само с фабрика в Германия за сглобяване на трактори, предимно заради интересът към комуналната техника.

 

Производственият капацитет на завода на Kubota ще бъде за около 3000 трактори годишно, главно в мощностния диапазон с нови модели от 130 до 170 к.с.

 

Инвестицията от 40 млн.евро е втората голяма крачка на японската корпорация Кубота в Европа, след като през Май 2012г. закупи един от най-големите производители на селскостопанска техника в Света - Kverneland, след тежка търговска битка с гиганта CNH. След контролното придобиване на Kverneland Group, норвежката фирма бе славена от борсата в Осло. Малко след това Kubota направи опит за придобиване и на брандът Same Deutz Fahr, но предложената цена и дългосрочните намерения за развитие на тракторния бизнес на Deutz и Same, не доведоха до финална сделка.

 

През тази седмица, служители на Kubota България ( КББГ ) са на обучение на Kubota в Словения.

 

Вижте обяви за нови трактори Kubota.

Вижте обяви за употребявани трактори Kubota

 

© 2013 Tractor.BG

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug