Kubota започват обиколка "На път" из цяла Англия

Kubota започват обиколка "На път" из цяла Англия

Японският производител на трактори Kubota започва обиколка "На път" из цяла Англия. Инициативата цели да запознае британците с най-новите модели селскостопанска, комунална и строителна техника на японския гигант Кубота.

Обиколката на Острова ще продължи от 2-и до 25-и септември, като ще включва полеви демонстрации на машините. Стартът на мероприятието ще бъде в красивия Шотландски град Единбург, ще премине през северните части на Англия, където са силно развити малките и среди стопанства за производство на зеленчуци / в района на Ливърпул и Манчестър/ и ще приключи в Гуент, Южна Англия.

Най-силен фокус по време на обиколката ще бъдат последните модели трактори за малки стопанства, тракторите от серия М и МХ, както и новите серии Kubota U и Kubota UX  мини-екскаватори.

В България към момента има 7 фирми вносители на употребявани трактори Кубота и 2 фирми, вносители на нови трактори Kubota. При вносът на новите трактори в България това става от дилъра на Кубота в Гърция  /селскостопанска и комунална серия/ и от дилъра на Кубота в Германия /комуналната и строителна серия/ .

Японската корпорация Кубота няма официален вносител за България, тъй като възможностите за развитие на пазара все още не оправдават инвестициите, които би трябвало японците да направят ако стъпят у нас.