Кукери от Столетово ще гонят злите духове на Агра 2008

Кукери от Столетово ще гонят злите духове на Агра 2008

За втора поредна година, Асоциацията на българските села /АБС/ ще участва със свой щанд на най-голямото селскостопанско изложение в България - АГРА 2008, което започва утре в Пловдивския панаир и ще продължи до 23 Февруари.

Предвид изминалата тежка селскостопанска година и кризата в животновъдството, от АБС поканиха кукери от карловското село Столетово, които да пропъдят злите духове от българското земеделие и да орисат изложители и посетители за една плодородна и успешна година.

На щандът на АБС посетителите ще бъдат консултирани по начините за финансиране на проекти и привличане на инвестиции в селата, както и за решаването на текущи проблеми.

Както и през миналата година, на щанда ще бъде инсталиран казан за ракия, като организаторите от АБС са предвидили в чашите на гостите през дните на панаира да бъде разлят минимум четвърт тон домашна балканджийска ракия. На щандът ще бъдат представени и няколко традиционни български занаята, като лично майстори от Етъра ще ваят на живо творби пред посетителите...И всичко това под звуците на автентичен български фолклор.


За повече информация:
Таня Борисова – Координатор АБС
0878/242587
www.selo.bg – Духът на българското село