Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Kverneland представи нови серии сеялки и торачки за сезон 2012

Kverneland представи нови серии сеялки и торачки за сезон 2012

сеялка Kverneland със системата E-Drive

Няколко нови серии сеялки, представи Kverneland за сезон 2012.Най-голям се очаква да бъде интерсът към новата сеялка Accord TS EVO, Която е с обем на бункера за семена съответно 1200, 1700 и 2000 литра. Работната ширина при тази серия сеялки е от 4 до 6 метра. Междуредовото разстояние може да бъде 12,5 или 15 см.Освен стандартно механично измерване на сеенето, тази сеялка може да бъде оборудвана и с електронна система, за още по-голяма прецизност. Съществува и опцията към сеялката да бъде агрегатирана V-образна едноредова дискова брана с притъпкващи валяци, която да осигурява най-добро почвено легло за сеитбата. Kverneland Accord TS EVO е съвместима и с ISOBUS терминали.


Друга серия сеялки от Kverneland представена на Агритехника 2011 бе голямата Accord TF Maxi.

Сериозен интерес сред фермерите предизвика и новата сеялка S-Drill Pro, която е напълно интегрирана за работа с активните брани NG-S на Kverneland. Предлага се в модели с работна ширина от 3.00 ; 3,50 и 4,00 метра. Обемът на бункера за зърно е 1500 литра. Благодарение на високото налягане на новите CX-Ultra дискове , вече е възможно изсяване и след оран с плуг.


В рамките на Агритехника 2011, Kverneland показа и новите си торачки Exacta, които получиха сребърен медал за иновативната система GeoSpread. Това е система за секционен GPS контрол, която позволява също настройване работата на инвентара чрез онлайн връзка.
 
Торачките със система GEOspread автоматизират и подпомагат по-качественото торене в границите на земеделските площи, острите и вклинени неправилни земеделски участъци, както и при заобикаляне на препятствия.Системата позволява на торачките да не разпръскват тор в площите, където има участъци, които няма нужда да бъдат торени. GEO spread регулира потока на торта, както и скоростта на въртене на дисковете.Торачките със система GEOspread са оборудвани с втори сервомотор, който позволява в зависимост от GPS позиционирането на машината да се променя ъгъла на разпръскване на торта, както и разстоянието на което хвърлят дисковете. По този начин при движение на трактора в наклонен терен, торачката няма да забива торта в пресечения ъгъл, а ще я разхвърля по дължината на наколнения терен и така ще наторява пълноценно.


Системата GEOspread може да се използва и на машини на други производители, които са оборудвани с терминал ISOBUS.
Повече за новите торачки Kverneland можете да получите от официалния вносител за България - Римекс 1 Холдинг.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug