Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Kverneland въведе GPS система за по-презицно разпръскване при торачките

Kverneland въведе GPS система за по-презицно разпръскване при торачките

Немската компания Kverneland, показа по време на изложението Агритехника 2011 нова система за по-прецизно торене на земеделските площи.

 

Иновацията, носеща името GEOspread получи сребърен медал от журито по време на изложението.

 

Това е система за секционен GPS контрол, която позволява също настройване работата на инвентара чрез онлайн връзка.

 

Торачките със система GEOspread автоматизират и подпомагат по-качественото торене в границите на земеделските площи, острите и вклинени неправилни земеделски участъци, както и при заобикаляне на препятствия.


Системата позволява на торачките да не разпръскват тор в площите, където има участъци, които няма нужда да бъдат торени. GEO spread регулира потока на торта, както и скоростта на въртене на дисковете.

 

Kverneland GEO Spread


Торачките със система GEOspread са оборудвани с втори сервомотор, който позволява в зависимост от GPS позиционирането на машината да се променя ъгъла на разпръскване на торта, както и разстоянието на което хвърлят дисковете. По този начин при движение на трактора в наклонен терен, торачката няма да забива торта в пресечения ъгъл, а ще я разхвърля по дължината на наколнения терен и така ще наторява пълноценно.

 

Системата GEOspread може да се използва и на машини на други производители, които са оборудвани с терминал ISOBUS.

 

Повече за новите торачки Kverneland можете да получите от официалния вносител за България - Римекс 1 Холдинг.

 

сребърен медал за Kverneland

 

© 2011 tractor.bg

Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително !

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug