Kverneland залага сериозно на новата серия дискови брани Qualidisc

Kverneland залага сериозно на новата серия дискови брани Qualidisc

 

Kverneland залага сериозно на новата серия дискови брани Qualidisc, които пусна скоро на пазара.

 

Високо-реномирания производител на земеделска техника включва няколко модела навесни, полунавесни и прикачни дискови брани.

 

Навесните Kverneland Qualidisc са с работна ширина 3 и 4 метра, полунавесните са в диапазона 4-6 метра, а прикачните модели имат до 7 метра работна ширина.

 

Всички модели от новата серия дискови брани имат 2 реда дискове, следвани от пружинни разрохвачи, като валяка в края на дисковата брана може да бъде избиран сред редица видове според вида на почвата.

 

Максималната дълбочина на работа е 15 см., като за най-големия модел с работна ширина 7 метра е необходим трактор с мощност над 400 к.с.

 

Горната част на дисковата брана е оборудвана със специални скоби за да се избегнат всякакви странични движения, като ъгъла на рязане на дисковете е фиксиран за да осигури ефикасно рязане на почвата, дори в най-сухи условия.

Kverneland Qualidisc

В новата серия е налице и нова гумена система, която абсорбира вибрациите и гарантира зададената работна дълбочина и скорост.

 

С Kverneland Qualidisc се постига качествено обработване на почвата, дори при високи растителни остатъци, благодарение на по-големите дискове, които вече са с диаметър 570 мм.

 

В задната си част, почвообработващата машина може да бъде агрегатирана със спираловиден валяк или с валяк с размер на дисковете от 400 до 560 мм.

 

Повече за земеделската техника с марката Kverneland, можете да научите от официалния вносител за България - Тайтън Машинъри България АД.

 

© 2012 Tractor.BG