Kverneland залага сериозно на новата серия дискови брани Qualidisc

  • 08.10.2020 22:23
  • 1447
  • 0
  • Новини
Kverneland залага сериозно на новата серия дискови брани Qualidisc

 

Kverneland залага сериозно на новата серия дискови брани Qualidisc, които пусна скоро на пазара.

 

Високо-реномирания производител на земеделска техника включва няколко модела навесни, полунавесни и прикачни дискови брани.

 

Навесните Kverneland Qualidisc са с работна ширина 3 и 4 метра, полунавесните са в диапазона 4-6 метра, а прикачните модели имат до 7 метра работна ширина.

 

Всички модели от новата серия дискови брани имат 2 реда дискове, следвани от пружинни разрохвачи, като валяка в края на дисковата брана може да бъде избиран сред редица видове според вида на почвата.

 

Максималната дълбочина на работа е 15 см., като за най-големия модел с работна ширина 7 метра е необходим трактор с мощност над 400 к.с.

 

Горната част на дисковата брана е оборудвана със специални скоби за да се избегнат всякакви странични движения, като ъгъла на рязане на дисковете е фиксиран за да осигури ефикасно рязане на почвата, дори в най-сухи условия.

Kverneland Qualidisc

В новата серия е налице и нова гумена система, която абсорбира вибрациите и гарантира зададената работна дълбочина и скорост.

 

С Kverneland Qualidisc се постига качествено обработване на почвата, дори при високи растителни остатъци, благодарение на по-големите дискове, които вече са с диаметър 570 мм.

 

В задната си част, почвообработващата машина може да бъде агрегатирана със спираловиден валяк или с валяк с размер на дисковете от 400 до 560 мм.

 

Повече за земеделската техника с марката Kverneland, можете да научите от официалния вносител за България - Тайтън Машинъри България АД.

 

© 2012 Tractor.BG