Landini показа REX 4 модел 2019 на SIMA

Landini показа REX 4 модел 2019 на SIMA

Италианският производител на трактори Landini участва с цялата си линия специализирани трактори на международното селскостопанско изложение SIMA 2019 във френската столица Париж.

 

Акцент бе новият Landini REX 4 - модел 2019, чиято премиера бе на EIMA в Италия и спечели вниманието на земеделците и професионалистите в сектора.

 

Landini REX 4 е с отличителен цвят - тъмносин металик и матови черни джанти на гумите. Тракторът бе избран за финалист в конкурса „Трактор на годината 2019“ в категория „Най-добър специализиран трактор”.

 

Той спечели и наградата за иновации на EIMA за новата ADS система за управление, която дава допълнителен комфорт на оператора чрез функцията за автоматично връщане на колелата в права позиция след обръщане на реда в лозя, овощни градини или при транспортно положение.

 

Иновативната ADS система също осигурява постоянна свързаност с GPS навигацията на трактора, като позволява прецизно движение, запаметяване на маршрути и точно позициониране в неравни и наклонени терени.

 

 

Новият Landini REX 4 се предлага в 6 модела за овощарство (F), а също и S-Narrow модел с тясна кабина, който позволява работа в овощни градини с широка коронна маса на дърветата. Освен овощарските модели, Landini REX 4 се предлага в 5 специализирани лозарски модела V и GT модификации с кабина.

 

Мощностният диапазон при новата REX 4 серия е от 70 до 112 к.с., които се осигуряват от 2,9-литров агрегат от Deutz AG, оборудван с EGR и DOC системи за пречистване на вредните емисии, които премахват нуждата от използване на скъпоструващите и трудни за поддръжка DPF филтри.

 

Друга новост при Landini REX 4 е електронната система на двигателя EMS, която позволява запаметяване на работни операции и точното задаване на оборотите на двигателя, които да се поддържат при всяка отделна операция. Това значително улеснява работата на оператора, както и щади натоварването на двигателя.

 

При Landini REX 4 се предлага и вариант на активно окачване на предния мост, което е предимство, характерно за големите класове трактори. В този случай са налице предни дискови спирачки и електрохидравличен блокаж на диференциала. Активният преден мост позволява ефективно завиване до 55°, което е напълно достатъчно при всякакъв вид агротехнически задачи в стопанствата.

 

Земеделците могат да избират между опростена и изключително здрава механична трансмисия или хидравлична трансмисия с реверс с 4 предавки в 3 скоростни диапазона, включително бързи/бавни и Creeper (плъзгач) за операции, изискващи поддържане на много ниска работна скорост. Управлението на ВОМ-а може да е ръчно или автоматично при 540, 540 Eco, 1000 и 1000 Eco оборота в минута.

 

 

Хидравличната система при Landini REX 4 е стандратна с двойна помпа 55+30 л/мин работен капацитет (60+30 л/мин при версията GT) и опционално с тройна помпа с капацитет 25+55+30 л/мин. Тракторът също позволява екипиране с до 7 хидравлични клапана, които могат да бъдат управлявани стандартно механично или електрохидравлично от кабината на трактора.

 

Управлението на трактора може да бъде оптимизирано благодарение на новия мултифункционален джойстик, който контролира хидравличните разпределители и цялостните електронноуправляеми операции на трактора. Чрез системата Landini Fleet Managеment се следят отработените часове, регистрират се площите, а също може да се извършва дистанционна диагностика на трактора в реално време.

 

Много важна новост за овощарите и лозарите е, че тракторът може да бъде поръчан с новата защитена с въздушна компресия кабина от категория 4, която позволява абсолютно безопасно пръскане. При нея няма риск от навлизане в кабината на препарати и прахови замърсявания. Кабината е оборудвана със сензори, които измерват външното и контролират вътрешното въздушно налягане и активират филтри с активен въглен.

 

Повече информация за новите трактори Landini REX 4 - модел 2019, можете да получите от официалния вносител за България - фирма Оптиком: 0889 431 289; тел. [email protected]www.opticom-bg.com