Landini представя нова серия трактори на изложението SIMA 2013 в Париж

Landini представя нова серия трактори на изложението SIMA 2013 в Париж

Присъствието на тракторите Landini  на международния панаир SIMA 2013 е от стратегическо значение за световния пазар. По този начин компанията не пропуска възможността да представи своите глобални и интензивно развиващи се проекти за следващите две години.

На основата на добре утвърдената концепция „Произведено в Италия” , Landini  продължава да развива продуктите си с особено внимание както към европейските, така и към останалите световни пазари.

Новата серия трактори 5D Tier4 Interim е сред новостите, представени от Landini  на международното изложение в Париж SIMA 2013 и включва 3 модела – 90, 100 и 110 в мощностен диапазон от 85 до 102 к.с., съобщиха от фирма Оптиком ООД, изключителен представител на бранда за България.

Двигателите, с които е оборудвана серията, са Perkins Tier4 Interim, с два клапана на цилиндър и Common Rail система на впръскване. Серията 5D е наследник на досегашните Powerfarm трактори, които ще продължават да се предлагат с Tier 3A двигатели за пазарите извън Европа.

Серията  5D е конструиран  с характерния дизайн за гама трактори Landini и ще се предлага в две версии Standard (Стандарт) и HC (High Clearance – висок клиренс). Това го превръща в перфектния избор за универсален трактор.

Сравнени със серията Powerfarm, новите трактори от серията 5D се отличават със следните предимства:
Постоянно включен „Spring On” с хидравлично изключване „Pressure Off”  преден мост;
Ходоувеличител „Overdrive” като стандартно оборудване, с 24 предавки напред и 12 назад. Има възможност за оборудване с  ходонамалител „Creeper” като опция, с общо 32 предавки напред и  16 назад;
Задна навесна система с увеличена чувствителност при управление от кабината, осигурено от системата E.L.S. (Ergonomic Lift System) и като опция ръчно управление отвън;
Нов интериор на кабината, по подобие на 5H серията.

На шоуто в Париж ще бъде представена и серията 5H, вече оборудвана с новия двигател Perkins Common Rail Tier4 със система Dual Power  „втора крива на мощността”, като стандарт при TOP-версията, с което се усигурява повишаване на мощността до 113 к.с. при модела 5-110H при използване на ВОМ-а . При версията TECHNO се използват същите двигатели, но система Dual Power не е налична. Моделите в изпълнение TOP са оборудвани с хидравличен реверс и електро-хидравлично включване на ВОМ,  а при TECHNO-вариантите реверсът е механичен със запазено електро-хидравлично включване на ВОМ. Интериорът в кабината е обновен със съществени модификации в ергономично отношение,  с което се постига още по-добър комфорт и удобство когато управлявате машината.

След предходното обновяване на серията трактори Landpower Techno сега Landini представя и обновената серията Landpower Comfort.  Тракторите от нея са с електро-хидравличен реверс, 3 предавки под товар, електронно управляема навесна система, нова кабина с 4 греди с увеличено пространство за повече комфорт и удобство. Процесът по обновление е резултат на повишените изисквания за комфорт и нарастващата популярност на серията Landpower на всички пазари.