Landini пуска нова серия трактори 6L в средния клас

Landini пуска нова серия трактори 6L в средния клас
Landini ще представи за първи път на изложението EIMA в Италия нова серия трактори 6L, съобщиха от фирма Оптиком ООД, официален вносител на марката в България.
 
Новата серия 6L е развитие на Landpower, с 3 модела: 6-145L (143 к.с.), 6-160L (163 к.с. ) и 6-175L (176 к.с.), всички оборудвани с 4,5-литров двигател с 16 клапана и система за селективна каталитична редукция на изгорелите газове (Tier4i). Двигателите са изключително икономични и заедно с горивния резервоар от 270 л позволяват дълги часове работа до презареждане с гориво. 
 
Тракторите от серия 6L са идеални за всякакви операции в стопанството, а оборудвани с челен товарач са подходящи и за животновъдни ферми. Широко отваряемият капак осигурява лесен достъп до отсека на двигателя за обслужване и почистването на радиаторите. 
 
Серия 6L предлага механична трансмисия 18+18 предавки, а като опция може да се избере хидромеханична с 3-диапазонна Powershift с 54+18 предавки. Предлага се и опция за пълзящи скорости при операции, които ги изискват (с 410 м/ч минимална скорост). Мощната хидравлична система осигурява дебит 87 л/мин плюс 38 л/мин за кормилното управление и до 5 допълнителни хидроразпределителя. ВОМ работи при две скорости и има за удобство функция за управление отвън. Задната навесна система с електронно управление е с товароподемност до 8400 кг, докато предният навес с товароподемност 3500 кг и предния ВОМ са опционални. 
 
Мощни и съвременни, новите трактори от серия 6L с подобрен интериор и нови цветове в кабината са в пълен синхрон със стилната визия на цялата гама Landini.