Landini REX 85 S – Най-добър специализиран трактор

Landini REX 85 S – Най-добър специализиран трактор
Специализираните трактори на LANDINI  за работа в тесни междуредия на овошки и лозя получиха тази престижна оценка по време на конкурса “Трактор на Годината 2008”, проведен по време на търговския панаир Агритехника в Хановер – съобщава с гордост българският вносител ОПТИКОМ ООД .
 
Rex 85 S на Landini спечели битката в междуредията. Тракторът с мощност 82 к.с., създаден от завода във Фабрико, Италия, за работа в овощни насаждения и лозя с тесни междуредия беше единствения, получил наградата “Най-добър специализиран трактор” от конкурса “Трактор на Годината 2008”, чието авторитетно жури е съставено от журналисти-експерти от цяла Европа.
 
Най-добрият измежду общо 5 финалиста в категорията - Rex 85 S бе избран, защото отговаря в най-голяма степен на нуждите на специализираните растениевъди. Критериите за избор включваха параметрите на двигателя, трансмисията, електрониката, хидравличната система, степента на комфорт в кабината, нови технически решения, дизайн, съотношение мощност-цена и брой на допълнителните възможни опции на оборудване.
 
Rex 85 S, който принадлежи на добре известната серия Rex, бе оценен заради цялостното си изпълнение: ефикасен 4-цилиндров двигател Perkins, хидростатични спирачки с маслено охлаждане, въздействащи на всичките 4 колела, преден мост с епициклични крайни предавки, електрохидравлично задвижване на 4-те колела и блокаж на диференциала, скоростна кутия със синхронизирана реверсивна предавка и “overdrive” - хидроувеличител с 24 предни и 12 задни скорости (40 км/ч) или 32+16 скорости с “creeper” - ходонамалител (40 км/ч). Работата на хидравличната система също беше оценена с отличен. Тя е на база тройна помпа, може да се оборудва с до 14 хидравлични разпределителя и има завиден капацитет на товароносимост – 2600 кг.
 
Когато работи между редовете, Rex 85 S наистина показва на какво е способен. Освен оптималната работа на гореописаните компоненти, този специализиран трактор е изключително пъргав и ловък, перфектно маневриращ между и около тесните редове на овощните градини и лозята. Това се дължи на малката му ширина (от 1,213 до 1,313мм в зависимост от използваните гуми), добър ъгъл на завой и заоблена предна форма. С две думи – тракторът може да се движи между насажденията без ни най-малко затруднение.
 
Наградата на Rex 85 S идва като цялостна оценка за постиженията на Landini в специализираната техника и най-вече като признание за постоянството, с което марката се налага в този изискващ сегмент на пазара и с което развива непрекъсното своите ресурси и технологии.