Landini ще представи редица нововъведения в своите трактори на изложението EIMA 2010

Landini ще представи редица нововъведения в своите трактори на изложението EIMA 2010

 

Landini е производител с решаващ принос за развитието на селскостопанската техника в Италия. С дългогодишния си опит, компанията  работи по модернизирането и усъвършенстването на своите машини посредством внедряването на последните иновативни технологии.

 

Иновациите от Landini тази година ще бъдат представени на международното изложение за агротехника EIMA в Италия, стартиращо на 10 ноември. Компанията ще представи трактори, включващи всички производствени сектори в земеделието - от специализирани за работа на открито  до верижни модели трактори. Някои от машините са с нов дизайн, технологично обновени, но знаково е че машините на Landini са оборудвани с ново поколение Perkins двигатели - по-мощни и осигуряващи по-добра производителност.

 

Нововъведенията на Landini са при някои от техните най-популярни модели трактори - серията 5-H 115, Powermondial 120 и ултра специализирания Rex 120, който всъщност е най-мощния трактор „в овощната градина", предлаган в момента на пазара.

 

Landini приема изложението EIMA 2010 особено при сърце, тъй като компанията е изцяло италианска и за да демонстрират принадлежност ще поставят стикери с италианския трикольор и надпис Made in Italy (Произведено в Италия) на своите трактори. Акцентите ще са върху тракторите Powermondial, тези от серия 5-H и разбира се тракторите от серия Rex.

 

Тракторите от серия Powermondial са отличен избор, както при по-лека работа, така и при извършването на тежки операции на полето. Серията се състои от моделите 110, 115 и 120. Отличителното в серията е Powermondial 120 с електронно управлявания 4 цилиндров Perkins Turbo двигател, оборудван с Aftercooler система. Максималната ISO мощност на този нов двигател е 120 к.с., но от друга страна той е в състояние да предостави мощност от 121 к.с. на ВОМ.

 

Това всъщност е Dual Power двигател. При стандартно оборудван трактор мощността е 112 к.с., но при допълнително оборудван модел е 121 к.с. Трансмисията е проектирана, за да осигури скорост от 50 км/ч или 40 км/ч при 1900 об/мин. Видимостта е подобрена, както и хидравликата при дебит на хидравличната помпа от 60 л/мин. Тъй като максималната скорост е по-висока, спирачния капацитет също е увеличен чрез спирачната помпа, която способства за ефективното намаляване на скоростта под изискуемите стойности от европейските стандарти.

 

Освен класовите характеристики на моделите от серия 5-H, тяхната подобрена визия също напомня за по-високата мощност, която следва да очакваме. Дизайнът на тракторите от тази серия напомня моделите от по-високия клас. Новите модели се предлагат във версии Top и Techno. Моделът 5-115H бележи максимална мощност от 110 к.с.

 

Другото предложение от Landini - тракторите Rex -  са оборудвани с двигател Perkins с 3 цилиндъра. Новата серия Rex F ще бъде представена за първи път на международното изложение при това за първи път с 3 цилиндровия двигател Perkins, отговарящ на Tier 3. Тракторите са с много добра производителност и са напълно съвместими с всички нови стандарти. Максималната мощност варира от 68 до 110 к.с. в зависимост от модела.

 

Друга серия  - Mistral на Landini пък е с нова кабина. Кабината е с модерен дизайн, осигуряващ пълен комфорт за оператора. Новости по отношение на дизайна има и при серията Trekker. Нововъведения има и при серията Technofarm, към коятo Landini добавя и модела Technofarm 70.

 

Системата на Landini S.a.f.e (Safety Assistance Full Effective) получи награда за технологична иновация на EIMA. Системата е приложена при серия Rex, както и при някои специализирани трактори, предназначени за работа по наклонени, скалисти терени, при екстремни условия. Устройството работи като използва информация, получена от CAN BUS мрежа. Информацията предоставя възможност за оценка на условията за работа на трактора в реално време. Така операторът е постоянно информиран за нивото на риска. Дисплей в кабината информира оператора за текущото ниво на риска с помощта на разноцветни концентрични кръгове. При открита високо рискова ситуация, системата предупреждава и посредством непрекъснат звуков сигнал.

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!