Landini започна производство на нова серия трактори 5 -H

Landini започна производство на нова серия трактори 5 -H

Италианският производител на трактори Landini започна производството на нова версия на сериите Landini 5 -H. Тя е с по-икономични двигатели, нови опции за задвижването и обновен интериор на кабината.

Досегашната серия Landini 5 -H се състои от пет модела с мощност от 74 к.с. до 110к.с.; при обновената серия е постигнат синтез и петте модела се заместват от четири с мощности от 85 к.с. до 113 к.с.

При новата серия трактори Landini 5 -H земеделците ще могат да избират между трансмисия Techno, със сух съединител, 24 предни и 12 задни скорости и ръчно триточково окачване или с Power Shuttle трансмисия версия Top Dual Power с T-Tronic мокър съединител (36/12 предавки), което осигурява допълнителна мощност за изпълнението на определени операции.

Фукцията Dual Power е разработена с помощта на система за електронно впръскване на горивото под голямо налягане в новия четирицилиндров дизелов двигател Perkins  854E-E34TA.

Двигателят е с по-комактен обем от 3,4 л, но от фирмата производител посочват, че той осигурява по-добра мощност и нарастващ въртящ момент. Максималният въртящ момент от 450 Nm при модела Landini 5-115H, 113 к.с., е с 9% повече от предишния двигател и се постига при по-ниски обороти, посочват още от компанията.

Задната хидравлична система е с капацитет 4750 кг. Има опция за добавяне и на интегриран преден навес и ВОМ.

Освеженият интериор на кабината на най-новата версия на Landini 5-H  е с леки декоративни материали, нова седалка с пневматично окачване и по-лесни за управление хидравлични лостове.