Laverda излезе с нова серия комбайни за жътвения сезон през 2012

Laverda излезе с нова серия комбайни за жътвения сезон през 2012

 

 

Италианския производител на комбайни Laverda, част от Световната корпорация AGCO,  излезе с нова серия комбайни за жътвения сезон през 2012, съобщиха за Трактор.БГ от фирма Оптиком.

 

За една модерна и ефективна жътвена кампания, Laverda се води от логиката за абсолютно ясна представа за стриктните изисквания на фермерите - висока производителност, прибиране на зърното без загуби и начупване, надеждна машина и комфортни условия на работа на оператора.


Комбайните от новата серия Laverda М 400 ADVANCED са създадени да отговорят именно на тези изисквания, чрез използване на мощни двигатели SISU Diesel с SCR-катализатор, 276 и 360 к.с ; бункери за зърно с вместимост от 9000 литра.

 

Новата серия M 400 Advanced е оборудвана и със система за интелигентна жътва TERRA CONTROL + GSAX. Други иновации са също новата захранваща система PFR и многофункционалната система за вършитба и сепарация - Multi Crop Separator Plus. Кабината при тази нова серия е още по-комфортна, просторна и ергономична - клас COMMODORE.

 

Страстта на Laverda към иновации доведе до създаването на новата серия комбайни М 300. Те са проектирани да задоволят повишаващото се специализирано търсене от страна на фермерите към такъв тип комбайни. Притежават висока конкурентноспособност, както по отношение на производителност, така и на цена.

 

Моделите М 310 MCS и M 300 MCS са създадени да прибират различни култури, да се адаптират към всякакви условия на жътва и състояние на посева. Снабдени са с изключителните иновационни и патентовани системи GSAX, MCS и PFR, чрез които се гарантират отлични резултати. Моделите М 310 и M 300 вместо MCS използват модула REV с контрабарабанна решетка, и са предназначени за фермери, при които икономичността е от първостепенно значение.

Лаверда 2012

 

Новите комбайни М 200 и 200 REV от икономичните серии на LAVERDA са проектирани да задоволят реалните нужди на по-малките земеделски стопанства. Те се отличават с надеждност, мощност и производителност, което е съчетано със сравнително ниска финансова инвестиция. Това се постига с използвания REV модул, който представлява отбоен битер със собствена контрабарабанна решетка. Чрез 20%-ното увеличение на сепариращата площ и по-големия ъгъл на обхвата на контрабарабана се постига отлична сепарация и деликатен начин на придвижване на сламата до сламотръсите. Моделът 200 REV финансово е много по-достъпен и дава възможност на тези, които досега са използвали услуги при жътва, вече да имат собствен комбайн.

 


Laverda RICE - ЛИДЕРЪТ ПРИ ЖЪТВА НА ОРИЗ

За тежката жътва на ориз LAVERDA предлага моделите М 410 ADV RICE и М 400 ADV RICE. Всички елементи, подложени на абразивното въздействие на тази култура са изработени или напластени с износоустойчива стомана - целошнек, лопатки на елеваторите и т.н. Захранващият барабан със самоприбиращи се палци, разположен пред наклонения транспортьор, се справя отлично с „оплетената и навита" ожъната маса и я подава равномерно към вършачния апарат. Специалните зъбен вършачен барабан и контрабарабан овършават културата по перфектен начин. Затъването и буксуването в оризищата се предотвратява от комбинираната верижно-колесна ходова система на тези комбайни. Всички останали технически решения и параметри са еднакви с аналогичните модели комбайни - М 410 ADV и М 400 ADV.

 

САМОНИВЕЛИРАЩИ  КОМБАЙНИ

За да жъне по наклонени терени, така както на равно поле - сигурно, чисто, без загуби и с върхова производителност, LAVERDA предлага моделите М 410 ADV LC4WD, М 400 ADV LC 4WD и М 400 ADV LCI 4WD.
Изключителната система на LAVERDA осигурява автоматично нивелиране на целия комбайн, като хедера перфектно „копира" наклонения терен. Стандартно моделите са с четири задвижващи колела -  гаранция за стабилност и устойчиво управление.


Моделите М 410 ADV LC 4WD и М 400 ADV LC 4WD осигуряват самонивелиране при страничен наклон 20%, а моделът М 400 ADV LCI /Integral/ 4WD е за силно наклонени полупланински и планински райони, и се самонивелира при 20% напречен наклон, 30% надлъжен при изкачване и 10% надлъжен при спускане. Всички останали технически решения и параметри са еднакви с аналогичните модели на LAVERDA - М 410 ADV и М 400 ADV.

 

За всички новозакупени зърнокомбайни LAVERDA от официалния вносител ОПТИКОМ ООД вече се предлага пълна 3-годишна гаранция, считано от м. февруари 2012 в допълнение към изгодния 4-годишен лизинг с 0% лихва.

 

 

 

© 2012 Трактор.БГ