Lely пуска нова балировачка за малки и средни ферми

Lely пуска нова балировачка за малки и средни ферми


Холандският производител на селскостопанска техника Lely Group пуска нов модел балировачки, съобщиха за Трактор.БГ от Тайтън Машинъри България – официален вносител на марката.

Балировачката RP 205 е последната разработка на компанията Lely е насочена към малкия и средния фермер, с фокус към висока производителност и достъпна цена. Новата балираща машина допълва гамата на Lely с едно иновативно решение.

 

Балите при модела RP 205 са цилиндрични с фиксиран диаметър 1,23x1.25 m, с подбирач без зъбци и подобрена система за агрегатиране към трактора, както и напълно нов дизайн на корпуса. Тя се отличава с уголемен достъп на сламата в камерата и перфектна работа, благодарение на 18-те ролки, разположени в камерата.

 

RP 205 е стандартно оборудвана с Packer захранващ ротор. Това означава, че високата производителност може да се поддържа и при култури с много висока плътност. Тази машина няма възможност за избор на допълнителен ротор за нарязване, това обяснява и достъпната й цена, както и това, че е идеално решение за жъвотновъди, отглеждащи едър рогат добитък.

 

Предимства на балировачката Lely RP 205

Новият теглич е съчленен, което позволява машината винаги да бъде в правилната позиция спрямо трактора /с мощност над 65 к.с./.

 

Подбирачът без зъбци е едно униклано притежание на тази машина. Оборудван е с тинове, които са много здраво закрепени. Умно разположение на браздите и малкото разстояние за достигане до ротора осигуряват много добро и непрекъснато постъпване на материала в камерата.

 

Машината е оборудвана с едностранно задвижване. Тъй като няма система за допълнително нарязване, не е необходимо да имаме предавка за голяма мощност. Предимство на тази система е, че е необходима по-ниска мощност за задвижването й, което е предпоставка за по-нисък разход на гориво.

 

Автоматичната система за смазване на веригата осигурява непрекъснато смазване на задвижващите елементи, гарантирайки дългия им живот. Количеството масло, може да бъде настрйвано за всяка верига индивидуално. Маслото се доставя директно върху веригата посредством четки.

 

Тази машина е идеално решение за вас, ако искате да балирате сено и слама без да е нужно допълнително нарязване, което означва, че тя е много просто устроена и поради тази причина и е много ефективна! Това е една висококачествена машина за онези фермери, които търсят високо качество, ниски експлоатационни разходи и невероятна ефективност при балиране на слама и сено!

Lely Group е създадена през 1948 година в Холандия. От създаването на компанията до днес, Lely вдъхновявява специалистите си да конструират и създават иновативни решения, за да помагат на потребителите да постигат устойчиво производство на мляко и млечни продукти, също така и производство на фуражни и енергийни култури. Част от стратегията на компанията е осигуряване на растеж чрез развитието на иновативни висококачествени машини на конкурентни цени, което подпомага животновъдите да подобряват тяхното финансово и социално благополучие и стопанствата им да постигат висок икономически растеж. Иновативност, Страст, Прогрес, Уважение и Лоялност - описват отношението на компанията към хората и света, и са основните ценности на компанията, компас по пътя на развитието й.
Прилагайки иновативен подход и устремен поглед извън границите на приетото, Lely търси възможности за иновации, насочени към постигане на положително изграждане за по-добро бъдеще. Работейки със страст и отдаденост, Lely не престава да разработва нови и нови продукти. Компанията има силни позиции в произовдството на машини за Зелена Линия. В продължение на над 60 годишен опит в тази област успехът й е ненадминат.