Lemken поставя нова концепция при прикачните пръскачки с новата серия VEGA

Lemken поставя нова концепция при прикачните пръскачки с новата серия VEGA

 

Lemken поставя нова концепция при прикачните пръскачки с новата серия VEGA, която вече е налична за сезон 2012.

 

След като новата серия навесни пръскачки Lemken Sirius спечелиха много добра популярност, то сега немския производител възлага надежди и на прикачните пръскачки Vega, които трябва да се превърнат в новата пазарна звезда на Lemken.

 

Първото впечатление при новата серия прикачни пръскачки от Lemken е новия дизайн на резервоара за препарат, който е с обемен капацитет 3000, 4000 и 5000 литра. Отвътре, резервоарът е централно разделен от вътрешна преграда, за да се гарантира постоянно разпределение на теглото, дори когато резервоарът е частично пълен. Голяма стълба с широка платформа пък осигурява лесен достъп до резервоара. Шасито е интегрирано с рамата, оставяйки изключително голям просвет за защита при пръскане на високи култури.

 

 

Много от функциите на Lemken Vega са съвсем нови. Пръскачката осигурява напълно автоматични вентили, разположени в един ред, подобно на хидравличен блок с клапани. Всички клапани, на входа и изхода са електрически включени. Освен това те са интегрирани в маркучите по начин, който намалява общата дължина на маркуча и свежда до минимум остатъчния препарат. Вентилите се управляват от разстояние, или от кабината на трактора, или от дистанционен терминал, в непосредствена близост до бункера и връзките за вода.


Нова комбинация на паралелограма и вертикална мачта служи за повдигане на пръскащите щанги. Височината на повдигане може да се регулира от 0,5 до 3 метра. Това позволява пръскане на дори изключително високи култури като царевица или рапица.


Щангите са изработени от алуминиеви усилени профили, които са изключително здрави, но същевременно - много леки. Позволяват поставянето на ред с мулти-дюза с 3 или 5 дюзи. Инженерите на Lemken са използвали и  технология за поставяне на нитове от самолетната индустрия, за да се спести тегло в щангите. Ширината на пръскане на щангите може да бъде от 15 до 30 метра.

 

© 2012 Трактор.БГ