Lemken ще представи три нови продукта на изложението за зърнени храни в Англия

Lemken ще представи три нови продукта на изложението за зърнени храни в Англия

Lemken ще представи три нови продукта на изложението за зърнени храни в Англия през следващия месец, съобщиха за Трактор.БГ от фирмата. Първият от тях е пръскачката Sirius с вместимост на резервоарите от 1750 и 2000 литра. Работната ширина на разпръскване може да варира от 15 до 24 метра в зависимост от големината на терена, който трябва да бъде обхванат.

Пръскачката има две версии. Стандартната – Sirius 7 е с Easyspray система, при която всички функции се контролират от кабината. Другият вариант - Sirus 9, има по-усложнена система на управление. Цената на 166-литровата версия на Sirius 7, с работна ширина 24 метра е 20,828 паунда.

Вторият продукт, който ще бъде представен е стърнищният култиватор Karat. Той е с различни работни ширини – от 4, 5 и 6 метра с тесни, широки или хидравлични крила. Транспортните колела са монтирани зад работните органи, но пред дисковете на машината, за да може тя лесно да маневрира по синорите.

Работната дълбочина се наглася хидравлично от трактора с предни поддържащи колела и задни ролкови, които се движат нагоре и надолу, за да се постигне еднаква дълбочина по цялата работна ширина. Възможно е добавянето на допълнителни работни органи с два реда стоманени пръстени. Цената на 6-метровия култиватор Karat KA с двоен претъпкващ валяк е 34,521 паунда.

Lemken ще покаже също така сгъваема версия на култиватора Compact-Solitair с работна дължина 4, 5 и 6 метра. Едно от предимствата на машината е хидравличното регулиране на дисковете, последвано от хидравлична стабилизираща дъска, и от 1.1 м. гумени уплътнители пред претъпквателите на плуга. Ако се съчетае с гуми Michelin, налягането може да се редуцира до 0.6 бара.

През 2008 год. Lemken представи двойните Optidisc дискове, позволяващи хидравлична корекция на ножа на плуга като дълбочината се контролира от притискащи колела. Цената на 6-метровия Compact-Solitair е 72,257 паунда.

Очаква се продуктите на Lemken да бъдат внесени за първи път в България в началото на месец септември тази година.