Мадара АГРО представи новите си предложения на БАТА АГРО

Мадара АГРО представи новите си предложения на БАТА АГРО
Мадара АГРО е един от най-големите производители на аграрна техника у нас. Богатата производствена гама на компанията се състои от над 80 вида прикачен инвентар с международен стандарт.
 
Тази година компанията представи продуктите си на два щанда на изложението за селскостопанска техника БАТА АГРО. 
„За първи път сме с доста мащабно участие – повече от 1000 кв. метра. Най-важното е, че предлагаме 8 нови продукта. 
Това е иглената брана, която започва от работна ширина 4 метра и достига до 27 метра. Това означава, че ще успяваме да удовлетворим изискванията на почти цялата гама фермери“, заяви собственикът на Мадара АГРО Валери Симеонов. 
 
 
Иглените брани от серията BIPSAVAGE, отговарящи на изискванията на модерното земеделие, изискващо повишаване на ефективността на обработката на почвата и водещо до по-добри добиви.
 
Тази брана се използва за аериране на повърхностния слой на почвата, създава условия за оптимално сеитбено легло, като интензивната обработка с нея води до изключително бързо повишаване температурата на почвата, за максимално бързо достигане на оптимални условия за кълняемост на семената.
 
Разработени са 5 модификации, 2 от които навесни: BIP40 и BIP80 с работни ширини 4 м и 8 м, за трактори съответно 60 и 150 к.с.; 3 прикачни, BIP152, BIP220 и BIP270 с работни ширини съответно 15 м, 22 м и 27 м, за трактори 200, 300 и 380 к.с.
 
 
„Другото ново изделие, което прави впечатление на посетителите, това са цистерните за UAN. Те са разработени съвместно с американска компания. Има доста сериозно търсене, вече имаме продажби в България. Те са в две разновидности – в 32 тона и в 16 тона“, допълни Валери Симеонов. 
 
Мадара АГРО разработи цистерните от серията UANBALKAN специално за течен азотен тор. В производствената гама на компанията са предвидени цистерни, както с единични, така и с двойни балони, произведени от полиетилени, включени в отделни модификации.
 
„Доста сериозно навлизаме в сегмента на плуговете. От една-две години налагаме тройка и четворка обръщателни и конвенционални. А вече на БАТА се вижда и новата изработка – 5-корпусен и 5+1“, заяви собственикът на Мадара АГРО. 
 
 
Едно от новите предложения на компанията е дивизията за резервни части, която е разработка с две водещи германски компании. 
 
„Целта ни е до две-три години да натрупаме опит и да предлагаме на клиентите 60 000 – 70 000 артикула“, каза Симеонов. 
 
Предимствата на Мадара АГРО са много – обособена производствена база, строг контрол на качеството, широк продуктов диапазон и внедрени иновативни технологии. Освен на родния пазар, компанията е добре позната и в Румъния, Гърция, Унгария, Латвия, Франция, Германия, Австрия, Дания, Русия, САЩ, Канада и др.
 
„Неудобството в момента е, че вървят четири панаира и ние участваме на четирите едновременно – в Нови Сад, в Букурещ, в Русия, но мисля, че отделяме нужното внимание на българския потребител“, обясни Валери Симеонов. 
 
По думите му отзивите от клиентите им на външните пазари са особено добри.  
 
„Предвид на това, че там сме в един приличен ценови сегмент. Мога да кажа, че изминалата година беше много добра за продажби в Румъния. 
Ние отчитаме постоянен ръст. Не е скокообразен, но всяка година ръстът е между 10 и 12 процента“, допълни той. 
 
 
Мадара АГРО не спира да усъвършенства и модернизира моделите машини, които предлага на своите клиенти, за да могат те да отговорят изцяло на изискванията на земеделците.
 
„Нашата цел е на първо място да удовлетворяваме изискванията. Това, което вносителите не могат да направят по простата причина, че те се изцяло зависими от това, което предлагат техните контрагенти. Докато ние изцяло се съобразяваме с изискванията на клиентите“, заключи Валери Симеонов. 
 
Повече информация за портфолиото с машини на компанията може да намерите на http://madaraagro.com/bg/