Малка фирма опитва да внася трактори Iseki

  • 07.03.2022 20:58
  • 1329
  • 0
  • Новини
Малка фирма опитва да внася трактори Iseki

Малка фирма от гр.Бяла се опитва да стане дистрибутор на трактори Iseki в България. Световно известната марка ISEKI засега няма официален вносител за България. В отговор на писмо изпратено от Tractor.BG до маркетинговия отдел на фирмата в Япония, се казва че покупателната способност на нашите фермери е по-ниска от нужната минимална бройка трактори, които да се реализират на местния пазар годишно. Тази бройка за страна като България трябва да е 100-120 трактора като минимум всяка година.

Може би именно заради това, фирма Беску-гр.Бяла, са закупили от официалния вносител на Исеки за Германия - 3 броя трактори - оборудвани за нуждите на голф-игрища и поддръжката на зелени площи, а не земеделски трактори, които са сравнително скъпи с цени от 35 000лв.

Продуктите на Исеки са насочени основно в 2 направления - земеделска техника и комунална техника. Произвеждат се модели от 16 до 45 к.с. с кабини или открити. Предимството при тези трактори, внесени от Германския представител на Iseki, е че имат сертификат EUR 2, което позволява да бъдат закупувани със средства по оперативните програми на ЕС.

На българския пазар, тракторите Исеки са най-вече познати със своите селскостопански модификации, произведени от началото до края на 80-те. Употребяван трактор нов-внос - Iseki 17 к.с. с фреза върви около 6000-7000лв. с ДДС, тези по 20-24 к.с. стигат цени до 9500лв.
Ако с тракторът пък е работено в България, цените са между 3500-6000лв.