Manitou MLT 625 T покри новите норми за безопасност при телехендлерите

Manitou MLT 625 T покри новите норми за безопасност при телехендлерите

Френската компания Manitou официално представи новия модел MLT 625 T, който покрива новите най-високи норми за безопасност при телехендлерите и прави силно впечатление с футуристичния си дизайн.

 

Още от пръв поглед прави впечатление, че той е оборудван с по-големи гуми. Но много по-големи са нововъведенията по двигателя, охлаждането, хидравличната система и трансмисията.

 

Manitou MLT 625 е агрегатиран с 4 цилиндров турбо-дизелов двигател KUBOTA с мощност 75 к.с. Капацитетът на повдигане е 2500 кг. до 5,9 метра. Хидравличната помпа осигурява 235 Br налягане при циркулация от 90 л./мин.

 

Съществена новост при този модел е, че е оборудван с двоен радиатор, който пък има и реверсивен механизъм за самоочистване, в случаите когато се работи в силно замърсена ( най-често слама )среда.

 

Manitou MLT 625 има изключително компактни размери и е удобен за работа в животновъдни ферми и тесни пространства. Той е 2 м. висок и  1,82 метра широк. Пълният радиус на завиване е 3,19 метра.

 

Движението на машината, както и управлението на стрелата могат да се осъществяват само с дясната ръка чрез мултифункционалния джойстик Manitou JSM.  Максималната скорост, която осигурява хидростатичната двустепенна трансмисия е 25 км./ч. Интересно нововъведение е, че педала за съеденителя е комбиниран с педала за спирачката и когато оператора махне крака си от педала за газта, машината спира сама, без да е нужно натискането на спирачката.

 

Новия Manitou MLT 625 е оборудван с ново табло в кабината, което има сигнализации предупреждаващи за претоварване, падане на товара, прекалено рисков наклон на машината и др. Самата защитна рама на кабината е от двойно закалена стомана и по нова технология, гарантираща по-висока степен на защита пшри инциденти с товари или преобръщане.

 

Официален вносител за България на селскостопанските серии Manitou е фирма Фермер 2000 АД - Стара Загора.

© tractor.bg 2011