MANITOU проведе уникален и грандиозен фестивал в Испания

MANITOU проведе уникален и грандиозен фестивал в Испания

Уникален и грандиозен фестивал организира в испанския град Севиля от 29 май до 1 юни френската компания Manitou Group, производител на селскостопанска, строителна и специализирана техника с марките Manitou, Gehl и Mustang.

 

Камерата на Трактор.БГ бе на събитието по покана на официалният вносител на Manitou за България - Фермер 2000 и запечата уникални кадри от впечатляващата програма в рамките на събитието. Над 1000 партньори на Маниту - клиенти , дилъри, вносители, банкери, анализатори и журналисти се събраха, за да споделят своите виждания за основната идея на фестивала, чиято бе и негово мото - Да израстваме заедно.

 

Конференции, кръгли маси и над 12 000 кв. метра открити площи, на които бяха предствени последните технологии на Маниту в областта на селското стопанство и строителна техника, илюстрираха ясно какво значат за групата лидерството, лоялността към клиентите, очакванията за развитие, отличаващите предимства и отчетността.

 

Жан Христоф Жируа, президент и изпълнителен директор на Маниту, заяви че след 3 изключително трудни години, вече е време да се споделят убежденията и гледната точка за бъдещото развитие: „Заедно с всички наши партньори, ние трябва да започнем един нов етап - да растем заедно. Това включва предизвикателства и възможности и всички участници в този голям филм, трябва да са наясно за съответните им роли. Този фестивал има за цел да ни даде реална платформа, където да обменяме идеи и да си поставяме общи цели.", категоричен бе Христоф Жируа.

 

Генералният секретар на Маниту Херве Соле заяви: „Нашите дилъри и клиенти могат да се обръщат към нас така, сякаш те са наши работодатели. Ние ясно осъзнаваме нашите отговорности, и ангажименти към тях"

 

Едни от новостите в селскостопанската линия на машините Маниту са свързани с предвиждане на промени в стандартите. Новият телескопичен товарач Manitou MLT 840 е оборудван с двигател John Deere , марка която е високо оценявана със своята производителност и ноу хау сред земеделските производители. Новият компактен телехендлер Manitou МТ 625 пък има японски двигател Kubota, което прави тази машина висока ефикасна.

 

В рамките на фестивала се проведоха, поредица от кръгли маси и дискусии, на които бе коментиран световния пазар на трактори и телескопични товарачи. Оказва се, че през последните 5 години , броя на продадените телескопични товарачи, спрямо броя на продадените трактори в Европа е между 6,5 и 7,4 %. На практика на всеки 100 продадени трактора, се падат по близо 7 продадени телескопични товарача. В европейски мащаб, най-големите пазари за телескопични товарачи са във Великобритания, Франция, Германия и Италия. По официални данни през 2011 г. в света са продадени 38096 телескопични товарача, като основните пазари са в САЩ, Канада, Англия, Франция, Германия и Русия. Най-големи, обаче са очакванията за развитие на пазарите в Китай и Бразилия.

 

Няколко основни акцента изведоха на преден план генералните мениджърите от Маниту: Преди всичко безопасността. В която и част на света да работят машините на Маниту, техният дизайн и функционалности са създадени в съответствие със световните стандарти за безопасност и поддръжка на машините. Маниту покрива всички изисквания на международната федерация ИПАФ.


Гаранцията за стабилност на компанията Маниту вижда в диверсификацията на продуктовата гама, позициониране на различни пазари, широко географско покритие и стабилна мрежа от дилъри.

 

Следващия стълб в концепцията на Маниту са стратегически партньорства и между брандовете: Терекс, Гел и Янмар.

 

Относно обезпечеността с резервни части от Маниту са категорични: Ние никога няма да ви изоставим. На каквата възраст и модел да е дадена машина, екипът на Маниту може да осигури оригинални резервни части. Компанията разполага с логистичени центрове за резервни части в САЩ и Франция, като последния покрива нуждите от обезпеченост с части за машините в Европа.

 

В рамките на фестивала гостите имаха възможност да наблюдават демонстрации на техника с марката Маниту, някои от тях посетиха уникална автентична конеферма в близост до мероприятието, а всички се събраха на гала вечеря, последвана от богата артистична програма, включваща както професионални артисти и музиканти, така и машини за професионалистите в селското стопанство и строителството.

 

Детайлна информация за всички нови модели селскостопанска техника с марката Маниту можете да получите от официалният вносител за България - Фермер 2000.