Massey Ferguson 5600 получи наградата за най-добър нов продукт на Lamma 2013

Massey Ferguson 5600 получи наградата за най-добър нов продукт на Lamma 2013

 

Новата серия трактори Massey Ferguson 5600 бяха отличени с наградата за най-добър нов продукт и иновация на провелото се в Англия изложение за селскостопанска техника Lamma 2013, на което присъства и репортер на Трактор.БГ.

 

Изложението бе първата официална премиера във Великобритания за новата серия компактни трактори от Massey Ferguson, които привлякоха много посетители и положителни коментари на щанда.

 

Новата серия 5600 включва редица нововъведения, сред които неутрален спирачен педал, гарантиращ удобство при товарни дейности; нов тип лек съединител, който позволява без усилия плавно превключване независимо от скоростта и посоката на движение на трактора. Тракторите от тази серия включват няколко модела с мощност от 85 до 105 к.с.

 

Серията трактори Massey Ferguson 5600 имат кабина, която е на базата на по-големия събрат MF 7600, който спечели приза Трактор на годината 2012.  Контролните уреди са разположение ергономично в десния блок на кабината, откъдето лесно се управлява работата на двигателя, навесната система и трансмисията, която е Dyna-4 с 16/16 предавки и без нужда от натискане на съединител.

 

За разлика от по-големите трактори от серията 7600, които използват двигатели с каталитична селективна редукция ( SCR ) за обработка на изгорелите газове, новата серия трактори Massey Ferguson 5600 покриват строгите норми за вредни емисии - Tier  4, благодарение на 3 цилиндров дизелов DOC двигател AGCO Power, който не ползва SCR. Това гарантира по-лесна и евтина поддръжка, както и намалени разходи заради това, че не се използва AdBlue.  Хидравличната система в новата серия е с капацитет от 100 л./мин, което осигурява достатъчно капацитет за работа с челен товарач плюс прикачен инвентар на задната навесна система.

 

Повече информация за новите модели от серията 5600 на Massey Ferguson, можете да получите от официалния вносител за България - Фермер 2000.

 

Massey Ferguson 5600 - Lamma 2013

 

© 2013 - текст и снимки : Трактор.БГ