Massey Ferguson вече е в продуктовата гама на Варекс (ВИДЕО)

Massey Ferguson вече е в продуктовата гама на Варекс (ВИДЕО)

В разгара на жътвена кампания 2014 фирма Варекс ООД продължава кампанията полеви демонстрации Field Days. Целта е земеделските производители да видят в реални условия работатaна тракторите, комбайните и инвентара, които компанията предлага – Massey Ferguson, Challenger, Laverda, Great Plains Simba, Seppi M.

 

На полева презентация край врачанското село Пудрия Варекс представи трактори Massey Ferguson от серията 7600 –модели 7620 и 7626 със съответни мощности 200 и 260 к.с. 7600 е универсалната серия трактори на бранда Massey Ferguson:
 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 

„Това са модели, които са подходящи за всякакъв вид обработки, включително и за междуредовите обработки. Като цяло това, което отличава тракторите от марката Massey Ferguson е по-голямата колесна база, също така високата товароносимост на задната навесна система“, каза пред Трактор.БГ Николай Флоров, търговски директор Massey Ferguson във Варекс.

 

Съществено преимущество на серията 7600е трансмисията Semi PowerShift, с която са оборудвани всички трактори от марката. Голямата серия трактори за тежки обработки 8700 е с Vario трансмисия, каквато по желание на клиента, може да бъде вградена и на по-малките модели.

 

Земеделските производители могат да разчитат на пълно предлагане на продуктовата гама на Massey Ferguson от Варекс, след като от пролетта на тази година компанията получи пълните права върху марката:

„Варекс с оказването на това доверие от страна на AGCO, поема пълните дистрибуторски права за марката Massey Ferguson и нейното представяне на българския пазар. В този смисъл ние ще предлагаме на родните земеделски производители пълната гама машини, от най-малките трактори, до най-големите трактори, също така телескопични товарачи и зърнокомбайни. Балировачките също са неразделна част от портфолиото на Massey Ferguson”, каза ощеНиколай Флоров.

 

Като цяло Massey Ferguson и Варекс предлагат разнообразни опции за оборудване на тракторите, спрямо нуждите на всяко стопанство:

„Всички видове тежести, които са необходими за различните видове операции са на разположение на клиентите. Също така изборите на трансмисии са няколко вида. Както задните хидравлични изводи могат да бъдат с различен брой, като максимлния брой е 6. По отношение на трансмисията мога да кажа, че с Vario трансмисията можем да постигнем скорости до 50 км/ч, които са подходящи за транспорт. Безстепенната трансмисия също дава възможност за работа при много ниски скорости и това прави, всъщност, тракторите универсални.“, обясни търговският директор.

 

На полето в землището на село Пудрия Варекс показа пред земеделските производители и емблематичния си бранд – Challenger с комбайн Challenger 647 C, оборудван сдвигател АGCO, шест сламотръса и тристепенна вършачна система с голям барабан, както игумено-верижен трактор Challenger MT 765C. Тракторът беше агрегатиран с многофункционален култиватор Great Plains Simba SL 500.

Вече втора година в стопанството на зърнопроизводителя Мирослав Иванов (22 хил. дка) работи такъв трактор Challenger и той се справя отлично на полето при работа в тежки влажни условия, каквито са тазгодишните, обяснява земеделецът:

„От трактора съм много доволен. Тази трудна пролет, ако го нямахме този трактор нямаше да можем да се справим с пролетниците. Почти на 100% тежките обработки сме ги направили с него. Трактора Challenger използваме за дълбока оран, култивиране и дисковане. Всички култивирания и дълбоката оран сме направили с него тази година.“, разказа Мирослав Иванов, зърнопроизводителл, 22 хил. дка, регион Враца

 

За сезон 2015 Варекс ще предложи на българския пазар и нов хибриден модел комбайни Challenger.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!