McCormick демонстрира мощ и технологии на изложенито EIMA 2018

McCormick демонстрира мощ и технологии на изложенито EIMA 2018
McCormick, тракторният бранд на индустриалната група Argo Tractors, ще представи от 7 до 11 ноември на изложението за земеделска техника EIMA в Болоня най-новите си разработки, синтез на мощ и технологии. Измежду многото нови попълнения централно място заема престижният финалист в конкурса Трактор на годината 2019 – McCormick X7.6 P6-Drive.
 
Серията трактори McCormick X7.6 включва пет модела Х7.650, Х7.660, Х7.670, Х7.680 и Х7.690 с мощности от 151 до 225 к.с. 
Х7.6 Р6-Drive е изцяло обновен и предлага повече комфорт и улеснения с допълнителните технологични решения за удобна работа с по-ниски разходи за поддръжка. Ключовите му предимства са висококачествените материали, вниманието към всеки детайл, просторната и тиха кабина и лесното управление. 
 
6,7-литровите двигатели с 24 клапана отговарят на изискванията на Етап IV/Tier4F и използват DOC и селективна каталитична редукция за изходните газове без филтри за твърди частици, което намалява разходите по поддръжка. Системата за охлаждане позволява лесно и бързо почистване на радиаторите под предния капак. При транспортен режим помага Системата за освобождаване на спирачките, като в комбинация с дроселната клапа на турбото помага на оператора да намали оборотите на двигателя чрез въздействие върху спирачката на двигателя, като по този начин намалява износването на спирачките при дълги спускания по наклон, тъй като операторът може лесно да променя скоростта на трактора.
 
Трансмисията предлага 30 предни и 15 задни скорости в 6 Powershift предавки и 5 диапазона. С пълзящи скорости  като опция (creeper) се постигат 54 предни и 27 задни скорости. Системата Smart Autopowershift позволява на трансмисията автоматично да предложи най-подходящата предавка според извършваните операции без да е необходима намесата на оператора, което помага тракторът много по-бързо да достигне максималната си транспортна скорост. Чрез системата Stop & Action се управлява движението напред и с натискане на спирачния педал се изключва и задвижването/трансмисията и тракторът спира. След това тракторът стартира автоматично както при безстепенна трансмисия.
 
McCormick X7.6 P6-Drive се предлага в две версии: Premium – с хидравлична система със затворен кръг с помпа с дебит до 123 или 160 л/мин. и до 8 електро-хидрораразпределители, 12-инчов DSM сензорен монитор с възможност за предна/задна камера и система за автоматично управление на операциите, които водачът обичайно извършва в края на полето. Версия Efficient ползва същите конфигурации на двигател и трансмисия както при версия Premium, но е с хидравлична система отворен център с дебит 88 л/мин. Тук допълнителните хидроразпределители се управляват механично.
 
Подобренията в дизайна включват волан с матирани метални вложки, по-просторна и безшумна кабина благодарение на материали от автомобилната индустрия. Управлението е улеснено от Eazysteer – електронното усилване на волана в комбинация с опциите за сателитно управление от Topcon Agriculture. Комфортът в кабината е повишен от механичното й окачване и новата електро-хидравлична полуактивна анти-амортизираща система с регулируеми настройки за режимите на управление от сензорния монитор. 
 
Независимото окачване на предния мост подобрява комфорта при транспорт и значително повишава сцеплението и стабилността.
За високото технологично ниво на този трактор принос има и McCormick Fleet Management, системата за управление на тракторния парк, която отчита ефикасността на трактора по отношение на консумацията на гориво, работните часове и напомнянията за сервизни обслужвания – всичко това интегрирано в общ портал, позволяващ на собствениците и ръководители на машинния парк да максимизират използването на техниката и да мониторират разходите по поддръжката. 
 
Серия McCormick X7 работи с ISObus – сертифицирана система за управление на инвентара, съвместим с тази технология, от специалното меню, включено в 12-инчовия DSM сензорен монитор. 
 
Представянето на McCormick на EIMA е допълнено от върховия модел с мощност 310 к.с. Х8 VT-Drive, моделите X7 с 6 и 4-цилиндрови двигатели и VT-Drive безстепенна трансмисия, новите комунални трактори на Х6 с мощности от 110 до 126 к.с. и с новия окачен преден мост, както и серията Х6.4 в конфигурации с Xtrashift и VT-Drive трансмисии. Тракторите McCormick X6.4 с бестепенните VT-Drive трансмисии получиха наградата Трактор на годината 2018 в категория „Най-добър полезен трактор“. 
Добави коментар