McCormick представи официално новата X - генерация трактори

McCormick представи официално новата X - генерация трактори

 

Производителят на трактори McCormick, италианската компания ARGO Tractors, продължава своята стратегия и корпоративна политика, насочена към цялостно обновяване на гамата произвеждани трактори, като с официалното представяне на новата X - серия се поставя началото на съвсем ново поколение трактори.

 

Машините от новата серия отговарят на най-високите очаквания на пазара спрямо комфорт, ефективност, иновативност и интелигентно управление в кабината, както и впечатляващ модерен дизайн.

 

На изложението за селско стопанство SIMA 2013 в Париж, премиерно бяха представени моделите McCormick X50 и McCormick X 7. Със своя нов дизайн и множество технологични иновации, тракторите от новата X-серия са сериозна заявка за увеличаване на пазарния дял в Европа при тракторите с мощност до 215 к.с.

 

Новата X 7 - серия на McCormick включва 6 модела : 3 с 4 цилиндрови двигатели и 3 с 6 цилиндрови двигатели, покриващи еко-нормите Tier 4 interim. Двигателите са Common Rail и покриват мощностния диапазон от 143 до 212 к.с. Всички имат електронен режим на управление на мощността, като в зависимост от натоварването операторът може да избира между икономичен и мощен режим.

 

Една от най-значимите иновации при новата X-серия трактори McCormick е трансмисията ProDrive, която е с 4 степенен Powershift в 6 диапазона. В допълнение тази трансмисия има и Autoshift функция за безстепенно плавно превключване във всичките 6 диапазона на предавките.

 

Хидравличната система е със сензори за натоварването, като капацитетът на хидравличната помпа се регулира автоматично в зависимост от натоварването, като максималният дебит е 123 л./мин., а товароподемността на задната навесна система е 9300 кг., както за 4 цилиндровите, така и за 6 цилиндровите модели от новата серия трактори.

 

Валът за отвеждане на мощност ( ВОМ ) при новата серия трактори е с електро-хидравлично управление, като опционалния преден ВОМ и предна навесна система, могат да агрегатират прикачен инвентар с маса до 3500 кг.

 

От Argo Tractors гордо заявяват, че цялата нова X-серия трактори McCormick е оборудвана с новите Premiere Cab кабини, които се приближават като комфорт до този в купетата на новите модели от автомобилната индустрия. Освен изцяло обновения дизайн, налице е нов мултифункционален подлакътник, дигитално табло, панорамно стъкло с отлична видимост във всички посоки, отопляеми огледала и стъкло, лесно сгъваема и "скриваема" втора пасажерска седалка, което улеснява качването и слизането от кабината на трактора. Налице са и нови мощни светлини в горната част на кабината, както и такива, които осветяват ефективно задната навесна система.

 

Опционално всеки модел от новата X- серия при McCormick, може да бъде снабден с екстри като : вентилирана и отопляема седалка на оператора, Bluetooth система, USB портове, хладилна жабка, музикална система с 6 високоговорителя и др.

 

При новата X50m серия на McCormick са включени 3 модела, които наследват популярната C-Max серия. Те включват нови двигатели покриващи еко-нормите Tier 4 Interim и имат мощност от 85 до 102 к.с.

 

© 2013 текст : Трактор.БГ

 

Повече информация и детайли за новата X-серия трактори McCormick можете да получите от новия официален дилър - АГРЕКС България - Добрич, ул.Димитър Ковачев 67, 0888 954 980 ; [email protected]