Меркурий Агро и Ко предлага машина за бране на плодове

На фона на влошаващата се тенденция за липса на работна ръка в бранша, машината за бране на плодове е оптимално решение.

Меркурий Агро и Ко предлага машина за бране на плодове

 

Фирма Меркурий Агро и Ко и през 2020 г. продължи да доставя на българските овощари машината за събиране на костилкови плодове (череши, ябълки, сливи, вишни и други) и орехи. На фона на влошаващата се тенденция за липса на работна ръка в бранша, машината за бране на плодове е оптимално решение. Разумната й цена позволява бързо изплащане на инвестицията и преодоляването на зависимостта от работници. Това води до понижаване себестойността на реколтата и съответно до увеличаване на печалбата за производителя.

 

Машината е с много високо търсене на пазара. Още един клиент в лицето на Елена и Краси Събеви, собственици на фирма Сливови градини, през 2020 г. се сдоби с машина за бране и след успешен сезон, сега Меркурий Агро и Ко доставя втора поред.

Семейство Събеви споделят: „Човек трябва да засади поне едно дърво в рамките на живота си. Нашата фамилия решихме да засеем 30 000 дръвчета на площ от 600 дка от семейните ни земи тук в Тутракан, с два от най-добрите сорта сини сливи. Отглеждаме градините си вече oт години, влагаме цялата си любов в земеделието и даваме най-доброто от себе си, за да получим висококачествен био продукт. За да можем да приберем нашата продукция в срок, в началото на 2020 г. поръчахме от Меркурий Агро и Ко, град Велико Търново машина за механизирано прибиране на сливи. Останахме много доволни от първата машина, прибрахме плодовете навреме и след кампания със сливите поръчахме още една. Очакваме новата машина в началото на 2021 г. Всяка слива, която произвеждаме е с високо качество, подбрана и сортирана специално за нашите клиенти.“

Меркурий Агро и Ко ще се стреми и през 2021 г. да бъде все така в полза на българските фермери, като продължи да доставя машини, които улесняват работата и увеличават добивите на селскостопанските производители.

 

Повече информация можете да получите от Меркурий Агро и Ко на http://merkurij-agro.bg и на телефон 0897089163