Merlo: Най-предпочитаният телескопичен товарач

Merlo: Най-предпочитаният телескопичен товарач

Висока производителност и надеждност. Ненадмината икономичност и комфорт. Това са само част от характеристиките на телехендлерите с марката Merlo – лидер в своя клас. Брандът е най-продаваният в Европа.

 

Телескопичните товарачи Merlo са на първо място по брой продажби в държави като Германия и Италия.

 

Машините на италианския производител бяха представени от официалния вносител на бранда у нас Анимекс, по време на изложението БАТА АГРО 2019.

 

„Представяме пълна гама машини от най-малък до най-голям вариант, с мощност на двигателя от 115 до 170 к.с. и височина на повдигане от 7 до 11 метра. Различни варианти с единствена в сегмента кабина с хидропневматично окачване, която никоя друга фирма няма. Също така възможност за автоматична скоростна кутия и нивелиране на шасито и странично изместване на цялата стрела. Комбинация от всички тези екстри по машината я правят най-предпочитана в Европа“, разказа Иван Костов, мениджър ключови клиенти и продуктов мениджър в Merlo. 

 

 

Акцент на щанда на компания бяха моделите от серията Turbofarmer, която грабна престижната награда „Машина на годината 2015“, в рамките на изложението SIMA в Париж. Гамата от машини се състои от четири модела TF33.7, TF35.7, TF30.9, TF33.9.

 

„Най-продаваният модел на пазара е Turbofarmer 35.7, с височина на повдигане 7 метра и товароподемност 3,5 тона в най-високата точка на изравяне на стрелата. Моделът е подходящ за абсолютно всякакъв тип ферми – малки, средни и големи, като основното нещо, което го прави предпочитан от операторите, е комфортът на работа, видимостта, бързата и прецизна хидравлична система, която позволява комбинация от повече движения, възможност за бърза смяна на различните аксесоари“, каза Костов. 

Това обаче са само част от екстрите, които правят телескопичните товарачи Merlo толкова предпочитани от българските земеделски производители. 

 

Защо да изберем Merlo?

Благодарение на системата Dynamic load control, която е стандарт за телехендлерите Turbofarmer, ​операторът може лесно да следи за стабилността на машината – напречно и надлъжно, чрез графики и звуков сигнал. Системата осигурява автоматично разпознаване на инвентара, чрез сензори. Те взаимно си комуникират и се самонастройват. Това създава от една страна комфорт на оператора и минимум задължения, но от друга – свежда възможностите за грешка до нула.

 

Италианските телескопични товарачи разполагат и със система, която позволява на механизатора да коригира позицията на машината при работа на неравни терени, осигурявайки пълната му безопасност. 

 

 

Един от патентите на Merlo е системата Eco Power Drive, която дава 18% по-нисък разход на гориво заради подбрания правилен въртящ момент на двигателя при извършване на дадена операция при точно определени условия на работа.

Заедно с това на двете задни колела на товарачите са монтирани сензори, които предотвратяват преобръщане на машината. При конкурентните брандове, сензорите са монтирани само на едното колело.

 

Кой е най-подходящият модел за моето стопанство?

Телескопичните товарачи Merlo са изключително гъвкави, многофункционални и разнообразни. Те са подходящи освен за ферми, но и за овощни градини, горски терени и строителни ферми. Важно е земеделците, които са решили да инвестират в подобен тип и клас техника, да изберат правилния модел за своето стопанство. Тук на помощ идват експертите от Анимекс.

 

„Предлагаме пълна възможност за консултация с технически запознати сервизни специалисти, които да насочат конкретния човек към конкретна машина. При това с възможност за поне два или три варианта, които да са подходящи за различни принципни на работа и различни финансови възможности. Идеята ни е да покриваме всички възможни варианти, които са необходими на хората“, обясни Иван Костов.

 

В тази връзка, компанията – лидер на пазара на земеделска техника, предлага и промоционални условия за свои настоящи и бъдещи клиенти.

 

 

„Специални лизингови условия в момента имаме с 0% оскъпяване и 3 години период, който е специално Анимекс и Merlo финансиране. Също така за всички останали продукти, които предлагаме важат много изгодни и атрактивни предложения за финансиране и след БАТА АГРО“, посочи специалистът.

 

Не свършват дотук решенията, които фирма Анимекс предоставя на родните стопани.

„Фирмата предлага всякакъв вид техника – от по-бюджетни решения до напълно професионални варианти, които могат да покрият изискванията и на най-капризните клиенти. Идеята е да можем да помогнем на всеки във всяка една ситуация с компетентно решение“, посочи Костов.

 

Част от тези решения са тракторите New Holland.

Фирма Анимекс също предлага пълната гама трактори и комбайни New Holland с най-високи спецификации и с най-атрактивни ценови предложения. Като мощността варира от около 35 до около 435 к.с, с различни скоростни кутии, нива на оборудване, отговарящи на изискванията на всеки отделен клиент от най-малките до най-големите.

 

 

На БАТА АГРО, Анимекс представи и голям избор от прикачен инвентар, подходящ за различни типове и видове стопанства. Едни от тях са полските сламопреси с марката Sipmа, на които Анимекс е ексклузивен вносител за България, както и компактните дискови брани LEMKEN. Компанията показа и машини, подходящи за различни обработки – косене, прибиране и съхранение на продукцията.

 

Повече информация за тракторите New Holland и за телескопичните товарачи Merlo, можете да получите от фирма Анимекс ЕООД.