Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Металагро ще произведе първият в света 16-редов хедер

Металагро ще произведе първият в света 16-редов хедер

В добричката машиностроителна фирма „Металагро” ще започне производство на 16-редов хедер за прибиране на слънчоглед. Такова приспособление, което е разработка на инженерния екип на завода, ще се произведе за първи път в света, заяви изпълнителният директор на „Металагро”АД инж. Марин Джамбазов.
 

Досега хедерите за слънчоглед бяха 6, 8 и 12-редови. Новото си производство фирмата ще реализира предимно на руския пазар. Там за разлика от Западна Европа има големи по размери полета със слънчоглед и 16-редовият хедер е най-удачен за използване. Освен това новата машина ще пести гориво и време на селскостопанските производители.
 

Фирмата успешно реализира 6, 8 и 12-редови хедери в Румъния. С румънски контрагенти е сключен договор за 40 машини, като вече са предадени 18. За първи път от 10 години насам „Металагро” изнесе приспособления за прибиране на слънчоглед за Украйна, като стойността на сделката е 115 хил.евро. В Русия, където от 4 години добричката фирма има солидни бизнес контакти, неотдавна са продадени 11 хедера и един колесар на стойност 175 хил.евро. В края на октомври „Металагро” ще покаже своя продукция на селскостопанския панаир в Ростов на Дон, Русия.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug