Мис България направи премиера на новите комбайни Laverda на БАТА Агро 2013

Мис България направи премиера на новите комбайни Laverda на БАТА Агро 2013

Мис България 2012 Габриела Василева направи премиера за българския пазар на новите зърнокомбайни Laverda на започналото днес селскостопанско изложение БАТА Агро 2013 в Стара Загора.

Българската красавица, заедно с управителя на фирма Оптиком ООД Веселин Генев представиха пред фермери и посетители на изложението последните технологични решения и новото лого на италианския бранд Laverda.

Изцяло са обновени всички модели комбайни от сериите М400, М300, М200, REV200, серия AL – самонивелиращи комбайни и оризокомбайните, с единствена цел: постигане на максимална производителност, снижени разходи и удобство при работа, обясни управителят на Оптиком Веселин Генев.

След това той, заедно с Мис България, свалиха червеното покривало на комбайна, за да видят гостите новото лого на бранда, подобрения дизайн на просторната кабина Skyline, както и новия хедер Power Flow.

Кабината Skyline е оборудвана с новия терминал TechTouch за пълен контрол на функциите на машината и новия мултифункционален ергономичен джойстик PowerGrip, вграден в подлакътника за абсолютен комфорт и максимум удобство на оператора. Двигателите на новите серии комбайни са AGCO Power, Тier3B с SCR технология за повече икономии на гориво и намалени емисии на отработени газове.
Хедерът Power Flow е създаден с цел по-лесна и ефективна жътва на всички видове култури, с хидростатично задвижване на мотовилото и GSAX автоматична система за интелигентна жътва (контрол за равномерна височина на ожънване). PFR захранващата система се грижи за постоянно и равномерно подаване на културата от хедера към вършачния апарат. Внимателното и ефективно овършаване и сепарация на зърното са осигурени от многофункционалната система MCS Plus. Ситата се регулират електрически директно от кабината и почистването на зърното е под постоянния контрол от водача.
Мис България не скри възхищението си от високотехнологичната машина, която привлече вниманието и на министър Иван Станков, който лично влезе в кабината на комбайна, за да се запознае с някои от подобренията.

След представянето на комбайна, посетителите имаха възможност да зададат въпросите си към специалистите от Оптиком и италианските инженери от Laverda, както и да се почерпят с италианско просеко, пица и деликатеси.

Мис България раздаде автографи и се снима до комбайна Laverda M 410 заедно с фермерите.

Laverda S.p.A. е компания – собственост и под ръководството на AGCO GmbH, Германия. Фабриката се намира в Бреганце, Италия и произвежда зърнокомбайни от над 50 години, и селскостопанска техника и оборудване от 1873 г. Към днешна дата се смята за една от най-съвременните и ефективни предприятия за производство на машини за жътва в Европа и обявена от AGCO за особено важна част от цялостната им стратегия да предлагат високо-технологични решения за професионалисти-фермери, които изхранват света. Мисията на Laverda е да бъде специалист и надежден ориентир за нуждите на съвременното селско стопанство, което иска да се развива и печели с уважение към околната среда.

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!