Мощен нов трактор JCB Fastrac бе представен на Агритехника 2013 (СНИМКИ)

Мощен нов трактор JCB Fastrac бе представен на Агритехника 2013 (СНИМКИ)

Една от най-значителните новости в гамата трактори JCB Fastrac от пускането им на пазара преди 23 години досега бе показана на Агритехника 2013 с появата на новите машини от Серия 4000.

 

Новата серия с радикално различна визия ще бъде пусната на пазара през 2014 г. и ще замени досегашната Серия 2000 с подобрения във всеки аспект чрез новия дизайн, изпълнение, комфорт и удобства за водача, които водят до по-високи нива на производителност и универсално приложение при разнородни операции.

 

Управляващият директор на JCB AgricultureРичард Фокс-Марс заяви: „Серията Fastrac 2000 се наложи успешно като трактор с уникални характеристики, подходящ за прибиране на зелена маса и почвообработка, както и за високоскоростно пръскане и наторяване. През изминалите 2 години нашите инженери работиха усърдно по подобренията на неговия наследник. Със задоволство споделям, че постигнаха целта си – щом се появи на пазара през 2014 новият Fastrac 4000ще бъде по-мощен, но по-икономичен; по-здрав, но по-пъргав; подходящ за още повече операции и заедно с това по-лесен за управление. Освен това ще предоставя на водача ненадмината видимост във всички посоки.”

 

JCB Fastrac - Agritechnica 2013

 

Когато за пръв път се появи Серия 1000 като най-малкия модел в уникалната гама трактори JCB Fastrac, тя бе замислена като по-лек и компактен многофункционален трактор с голямо приложение и по-висока производителност от конвенционалните трактори със същата мощност. Спецификациите на тези трактори бяха усъвършенствани и подобрявани през годините, за да стигнат до сегашните Fastrac 2155 (165 к.с.) и Fastrac 2170 (178 к.с.).

Тракторитеот серия Fastrac 4000остават верни на първоначалната концепция, но са с повече потенциал – новите двигатели са с мощност от 160 до 220 к.с., трансмисията е CVT, хидравличната система е с по-голям дебит, постигнат е още по-малък радиус на завиване с Quadtronic– непостижим от конвенционален трактор със същата мощност и габарити.

 

JCB - Agritechnica

 

Важни подобрения в окачването и управлението в допълнение към впечатляващата висока скорост при работа на полето и придвижване по шосе също ще впечатляват потребителите след пускането на новите трактори на пазара.


Ричард Фокс-Марс добавя: „Черешката на тортата е новата кабина, която много малко трактори от този диапазон и размер могат да си позволят по отношение на пространство и пълна видимост. Големите врати, раздалечените предни колони и скосеният отсек на двигателя дават много по-добра видимост напред и настрани. Нашите дизайнери обърнаха особено внимание и на видимостта назад. Заедно с обичайния прикачен инвентар за прибиране на зелена маса и почвообработка новият Fastrac 4000ще бъде отличен трактор за работа с приспособления за подрязване на крайпътни храсти, поддръжка на пътища и крайпътни зони благодарение на уникалната си комбинация от мощност, стабилност, висока скорост и лесно управление.”

 

new JCB Fastrac - 2014

 

В сравнение с конвенционалните трактори новият Fastrac 4000 ще се движи с много по-бърза скорост при работа на полето заради плавното движение с независимото окачване на предния и задния мост. Предният навес и голямата площ зад кабината с възможност за окачване на тежки приспособления ще улеснят повишаването на производителността при работа с пръскачки и тороразпръскващи машини. Антиблокиращата спирачна система ABS ще бъде активна и при движение по пътя и извън него, за да вдигне още повече високото ниво на сигурност от дисковите спирачки на 4-те колела.


Потенциалът на новия трактор за приложение в селското стопанство, както и за поддръжка на пътища и снегопочистване, бе показан на Агритехника чрез двата спицифични варианта на външния дизайн. Пълните подробности за техническите данни ще бъдат оповестени преди търговската премиера на тракторите от Серия Fastrac 4000 през 2014.

 

Повече информация търсете от официалния дистрибутор на JCB за България ОПТИКОМ ООД, www.opticom-bg.com.


ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО РЕПОРТАЖ В TРАКТОР.БГ!

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Тратор.БГ е задължително!