Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

МС подготвя законови промени за облекчена регистрация на земеделска и горска техника

МС подготвя законови промени за облекчена регистрация на земеделска и горска техника

Министерски съвет подготвя промени в Закона за регистрация и контрол на замеделската и горска техника. Проектът на решение  за одобряване проект Закон за изменение и допълнение на Закона за регистрация и контрол на замеделската и горска техника е представен за публично обсъждане на страницата за обществени консултации. Заинтересованите имат възможност да дадат мнения и препоръки към проекта до 12 май 2014 г., съобщава Фермер.БГ.

 

С решение № 635 от 22 октомври 2013 г. Министерски съвет одобри Втори пакет от мерки за намаляване на регулаторната тежест. Целта на пакета от мерки е премахване на регулаторни режими, намаляване броя на изискуеми документи, съкращаване на срокове за предоставяне на услуги в администрацията, с цел облекчаване на бизнеса и гражданите.

 

В този пакет от мерки под номер 22 е включена услугата - издаване на свидетелство за регистрация на земеделска и горска техника. За облекчаване на бизнеса и гражданите при предоставянето на тази услуга е необходимо да отпадне един от изискваните документи, а именно представянето на удостоверение за актуално състояние.

 

Изпълнението на мярката ще се осъществи с предложения проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. Според вносителите на проекта с промените ще бъдат изпълнени и изискванията на чл. 4 от Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

 

В тази връзка условията и редът за издаване на разрешително на лицата за обучение по придобиване на правоспособност за работа със земеделска техника ще бъдат уредени с предложения проект на закон.

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug