Muller Elektronics представи новия GPS тъч-скрийн терминал Touch ME

Muller Elektronics представи новия GPS тъч-скрийн терминал Touch ME

Немския производител на уреди за прецизно земеделие Muller Elektronics представи своя изцяло нов продукт „Touch ME".

 

Абривиатурата от съкратеното Mueller Elektronics ( ME ) + английския глагол „touch - докосни" формира името Touch Me = Докосни ме.

 

„Това е изцяло нова система за прецизно земеделие, която може да се използва в хоризонтално или вертикално положение, в зависимост от пространството в трактора, обясни пред Трактор.БГ Франк Бушмайер от Мюлер Електроникс.

 

„Тракториста сам може да наглася кои от всички данни, с които работи системата да му се показват на тъч-скриин дисплея. Голямо предимство при този дисплей е, че както при iPhone и iPad, той е с прогресивно защитно детекторно фолио, което е зад стъкло. Това позволява да се работи с дисплей с мръсни ръце, дори и ако са оцапани с машинно масло. След това дисплей може лесно да бъде почистен.", разясни още пред камерата на Трактор.БГ Франк Бушмайер.

 

Основните функции на Touch ME са GPS навигацията Track Leader, секционен контрол за различен прикачен инвентар. Освен това този дисплей има интегриран GSM модем и автоматично кормилно управление. Touch ME Може да работи и със системата Farm Pilot, която позволява:
•    Наблюдаване в реално време работния процес на машините и обработените площи.
•    Работа с база данни за машините.
•    Задаване на поръчки чрез USB памет или по GPRS връзка. Възможност за задаване на карта с променлива норма на пръскане, торене или сеитба въз основа на информация от картиране.

 


При обновения Comfort Terminal на Muller, виждаме вече по-голям 5,4 инчов пълноцветен монитор. Нашия ÍSOBUS терминал има включени много функции и приложения - навигиране, автоматично управление на трактора, управление на инвентара . Освен това вече имаме и модул за свързване с камера, която може да бъде поставена за наблюдение на прикачен инвентар или пък на шенк с цел по-прецизно разтоварване на зърното от комбайн в ремарке.

 

Section Control системата тук да управлява всички функции например на пръскачката : поддържане на зададената норма на пръскане независимо от скоростта на движение на машината ; втоматично изключване на секциите при препокриване и при маневри в края на полето ; управление на хидравличните функции на пръскачката /напр. разгъване на крилата/ ; включване на аларма за празен резервоар и други.

 

Повече за продуктите на Muller Elektronics, можете да получите от официалния вносител за България - фирма Универсал НВГ - Долна Оряховица.

 

© 2012 текст, снимки и видео - tractor.bg